O femeie a avut parte de un șoc când a ajuns pe plaja din Mamaia. Prețurile nesimțite, gălăgia construcțiilor şi clădirile părăsite sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiștii evită să-și mai petreacă concediile pe litoralul românesc.
Un clujean s-a dus dus cu familia pe litoral și copilul l-a culcat pe șezlong, pentru că cei de la hotel au refuzat să deschidă camera mai repede.
Daniel Cadariu, ministrul Turismului, afirmă că există explicații pentru prețurile mari de pe litoralul românesc.
Grecia este destinație favorită pentru români, dar încă mai sunt perle neexplorate.
Litoralul românesc este sub prețurile cerute de hotelieri ca standarde. Sunt și locații care se respectă, cu toate că și acolo prețurile sunt exagerate, dar în multe locuri de jale.
Noaptea minții pe o plajă din Năvodari, un operator privat închiriază locuri la cearşaf, în faţa şezlongurilor, cu 200 de lei pe zi. Însă şi cearşaful trebuie să respecte anumite dimensiuni.
Românii preferă să plece din țară când vine vorba despre vacanțe, iar Grecia nu face excepție.
Românii se pot bucura în acest an de cea mai exotică plajă din țară. Nu va mai fi nevoie să cheltuie bani în locații exclusiviste, dacă își doresc să bucure de un concediu liniștit în țară.
Românii preferă să meargă în Grecia în acest an, în detrimentul litoralului românesc și a destinațiilor clasice, Turcia, Tunisia sau Egipt. Prețurile în Grecia au crescut cu circa 15%, mult mai puțin decât în România.
Un vlogger american a prezentat cum trăiește el ca un șeic, la Mamaia Nord, cu 45 de dolari.
Tot mai multe voci spun că litoralul românesc este puternic lovit de faptul că turiștii români nu mai doresc să contribuie la îmbogățirea patronilor de localuri și hoteluri. Nici în Deltă lucrurile nu stau mai bine.
Un complex rezidențial din Năvodari cere nu mai puțin de 500 de lei pentru o oră de parcare. Este un lucru cunoscut faptul că pe litoralul românesc locurile de parcare sunt greu de găsit, însă puțini se așteaptă chiar la asemenea tarife.
Patronii localurilor de pe litoral au ajuns să se plângă că turiștii nu mai ies la terase sau restaurante, acuzând oamenii că au găsit metode de a-i ocoli.
Autoritățile au prezentat lista completă a hotelurilor și a pensiunilor care acceptă tichetele emise de stat.
Un loc mai puțin călcat de turiști este zona Cascadei Ciucaș, unde natura a creat un jacuzzi natural și care se află la 50 de kilometri de Cluj-Napoca.
Județul Cluj are 16 noi trasee turistice omologate în zonele Băișoara – Muntele Mare (7 trasee) și Munții Gilăului (9 trasee), două dintre cele mai frecventate destinații din județul Cluj.
Pierderea bagajelor de către companiile aeriene, nu mai este o noutate în ultima perioadă. Însă puțini dintre noi știm cum trebuie să procedăm în cazul în care acest lucru ni se întâmplă.
După ce a fost confirmat faptul că o româncă este a doua persoană ucisă de rechin într-o stațiune din Egipt, au început să apară și posibilele explicații pentru aceste atacuri. Ce trebuie să știi și să faci ca să eviți atacul unui rechin.
România ascunde locuri superbe, neatinse de mâna omului, locuri în care natura poate să uimească la fiecare pas. Cascada Ciucaș din Cluj este de un astfel de loc mirific. Acolo, apa care vine de pe versant a săpat în stâncă și astfel s-a creat un imens ja
În ultimele zile, rechinii au băgat spaima în oameni. Auzim despre numeroase victime ale rechinilor din multe zone turistice de litoral din alte țări.
În această perioadă zborul spre vacanță e o loterie. Reuşesc să plece doar norocoşii.
Muntele ne invită să îi călcăm potecile umbrite, dar trebuie să fim atenţi la pericole.
Un turist aflat la mare, care vrea să meargă cu taxiul de la Eforie Nord la Mamaia Nord, trebuie să plătească mai mult chiar decât ar da pe un bilet de avion până în Grecia.
Un turist din Ploiești care a vizitat Clujul a prezentat orașul într-o lumină pozitivă, prin ochiul omului care vine în vacanță și vrea să se simtă bine. Nu a fost nemulțumit de prețurile mari, de aglomerația de pe terase, ci a văzut ceea ce este frumos.
Se apropie timpul concediilor de vară și a odihnei. Faceți parte din categoria persoanelor care preferă să facă plajă pe malul mării? Vă așteaptă un drum lung cu avionul până la mare și nu știți cu ce să vă îmbrăcați? Confortul este primordial în acest ca
Un român, care lucrează ca și consultant marketing, stă de două luni în Bali și spune că viața e mult mai ieftină decât în România. Internauții au făcut glume pe seama mini-garsonierei de la Cluj, de 11 mp, pe care proprietarul cere 250 de euro.
Localurile și restaurantele din Mamaia au crescut prețurile la un nivel care îi uimește pe turiștii de rând. Desigur că oamenii cu bani nu se uită la factură, dar oamenii obișnuiți numără ban cu ban.
Lacul sărat de la Durgău, de lângă Salina Turda, este închis pentru că administrația locală nu găsește personal.
Atunci când îți planifici vacanța, biletul de avion este de cele mai multe ori cea mai scumpă parte a călătoriei și factorul decisiv în alegerea destinației. Indiferent dacă călătorești singur sau cu familia, găsirea unui bilet de avion la un preț redus î
Turiștii românii continuă să relateze despre țepele pe care trebuie să le îndure în Grecia.