Situată în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, în mijlocul unui peisaj de vis.
În acest weekend, peste o mie de persoane au trecut pragul Castelului din Gilău, care și-a deschis oficial porțile după renovare.
Un peisaj inedit a încântat privirile turiștilor în sudul litoralului românesc, unde apa Mării Negre a căpătat o nuanță turcoaz.
Turiștii români care au decis să-și petreacă concediul pe faimoasa insulă Capri din Italia au plecat acasă dezamăgiți.
Aflată în vizită la Cluj-Napoca, împreuna cu fiica ei, vorbitoare de limba romană, o britanică a intrebat cât înseamnă cei 16 lei pe care i-a plătit pe un cappuccino în centrul orasului
Vești bune pentru turismul clujean! Castelul Castelul Rákóczi-Bánffy și-a redeschis porțile pentru vizitatori, după ce a fost închis 7 de ani pentru renovări.
La mijlocul drumului dintre Sibiu și Mediaș, în satul Ruși, turiștii pot vedea de la câțiva kilometri turnul înclinat al bisericii evanghelice din localitate.
Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna Drăgești, care poate fi parcurs la pas de turiști, anunță Consiliul Județean Bihor.
Băile Sărate de la Ocna Mureș au fost un adevărat magnet pentru turiști, încă din primele săptămâni de la deschidere.
În Munții Trascău, la aproximativ o oră de Cluj, în inima naturii se află un castel cu adevărat spectaculos, vechi de aproape 700 de ani.
La poalele Pietrei Secuiului, într-o zonă ce pare desprinsă din basme se află Conacul Secuiesc din Colțești.
Un material realizat de CNN recomandă o zonă montană din România într-un top al celor mai bune trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa.
Românii trebuie să se gândească de două ori înainte de a alege o destinație de concediu.
La doar două ore distanță de Cluj-Napoca, în satul hunedorean Banpotoc de pe Valea Mureşului, între Deva şi Simeria, un italian a amenajat, pe o suprafață de aproape patru hectare, o grădină botanică superbă.
Situată la poalele Munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni, în județul Bihor, plaja din Șuncuiuș este una dintre cele mai inedite destinații turistice din Ardeal.
Ștrandurile din Ungaria continuă să fie principala destinaţie de weekend pentru locuitorii din vestul României.
O nouă bijuterie turistică apare în Ardeal!
Peștera Huda lui Papară este comoara din Munții Trascăului care cumulează toate superlativele pentru această grupă montană și nu numai.
Izbucul Tăuzului atrage turiștii cu o frumusețe fascinantă, dar care ascunde mistere neștiute încă de nimeni. Siautat în Munții Bihorului (grupă montană a Munților Apuseni, aparținând lanțului carpatic al Occidentalilor), în extremitatea nord-vestică a ju
În inima Munților Gilăului, într-un peisaj spectaculos, probabil cel mai fascinant al județului Cluj, se ascunde o poveste fascinantă. Satul Beliș, situat la peste 1300 de metri altitudine, găzduiește ruinele unui lăcaș de cult care a sfidat trecerea timp
Ca în fiecare an, Lacurile de la Ocna Sibiului, supranumite și „Litoralul Ardealului”, se deschid la finalul lunii mai.
O localitate pitorească din județul Gorj oferă o experiență de neuitat pentru turiști, care acum au posibilitatea să-și petreacă timpul relaxându-se în hamace suspendate între stânci, la o altitudine de 200 de metri.
I se spune Lacul de Smarald şi este cel mai bine păstrat secret din Apuseni!
Lotul 1 al drumului Transapuseana, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri, a fost deschis circulației. Acesta este un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România, supranumit în diverse moduri: Drumul Apusenilor, Transalpina
Obosiți de agitația urbană, odată cu venirea zilelor senine de primăvară clujenii explorează spectacolul naturii din Munții Apuseni.
Dacă ești din Ardeal și nu ai auzit până acum de Rimetea, în mod sigur nu ești pasionat de călătorii și drumeții. Pentru că, altfel, ar fi fost imposibil să ratezi informațiile despre localitatea din județul Alba care atrage anual peste 100.000 de oameni
Pentru a combate supraaglomerarea mai multe orașe turistice din Italia au recurs la măsuri pentru turiști.
Pregătirile pentru deschiderea sezonului estival sunt în toi, iar multe dintre rezervările pentru 1 Mai au fost făcute deja.
Priveliști care îți taie respirația! Așa poate fi descris Lacul Beliș, perla din Parcul Natural Apuseni.
La peste 1.000 de metri altitudine, în Munții Apuseni, există o poiană care se colorează în alb la sfârşitul fiecărei primăveri.