Sâncraiu este satul lalelelor, un adevărat colț de rai, iar turiștii spun că se simt ca în Olanda.
Orașele precum Clujul, Brașovul, Oradea sau Sibiul sunt, în cea mai mare parte, văzute într-o lumină bună de către călători și turiști. La polul opus, internauții au votat orașele Corabia, Făgăraș, Constanța, Țăndărei și Giurgiu ca și exemplu de „așa nu”.
Băile Figa, din Beclean, sunt un alt ”magnet” turistic al zonei Ardealului. Clujenii merg acolo în număr foarte mare, pentru că în oraș nu există astfel de facilități.
Munții Apuseni sunt cunoscuți pentru frumusețea lor naturală și pentru varietatea lor geologică, care oferă peisaje spectaculoase și diverse.
Munţii Apuseni sunt, înainte de toate, sălbatici. Sunt locuri unice, de o frumuseţe rară, cu peşteri ale căror formaţiuni îţi rămân întipărite în memorie.
Situat în partea de vest a României, în regiunea Crișana, județul Bihor se învecinează cu Ungaria la vest și nord, cu Sălaj și Cluj la est și cu Arad la sud.
Florile deosebite de la Grădina Botanică "Alexandru Borza" împodobesc aleile din nou. Weekend-ul acesta începe cu vreme frumoasă, astfel că clujenii pot asista la un adevărat spectacol floral într-o vizită la celebra grădină clujeană.
Weekend-ul acesta începe cu vreme frumoasă la Cluj, astfel că vremea domoală de primăvară îi încurajează pe clujeni să își petreacă timpul liber la aer curat. Iată cinci propuneri de zone perfecte și ușor accesibile, pentru un weekend pe bicicletă. Oricin
Turismul din România este tot mai dezvoltat, iar locurile superbe sunt tot mai multe. Vloggerii de la ”Călători în bascheți” au realizat un top al celor mai tari piscine în aer liber din România, care seamănă cu cele din Bali sau Maldive.
Bujorii din Rezervația de la Zau de Câmpia, județul Mureș, încep să înflorească, iar vremea frumoasă din aceste zile va duce la o explozie de roșu.
Tinerii americani care au fost nemulțumiți de experiența pe Transfăgărășan au lăudat Bucureștiul, vizitat în excursia făcută în România. Aceștia au vizitat Ardealul, dar nu s-au oprit la Cluj-Napoca.
Un superb monument istoric din Cluj a fost salvat! Este vorba despre frumoasa Biserică Reformată Calvină din satul Tritenii de Sus, comuna Tritenii de Jos, care a fost readusă la viață după un proces intens de restaurare și recondiționare.
Comparată cu celebra Meteora, rezervaţia naturală Grădina Zmeilor compensează dimensiunile net reduse faţă de spectaculoasa zonă din Grecia cu o sumedenie de legende.
Peştera Urşilor este perla Munţilor Apuseni şi face parte din categoria obiectivelor turistice care trebuie vizitate cel puţin odată în viaţă.
Țara Călatei (în maghiară Kalotaszeg) este o regiune etnografică maghiară situată în nord-vestul României, ce cuprinde partea vestică a județului Cluj și extremitatea sudică a județului Sălaj. Regiunea este dispusă în văile dintre municipiul Cluj și Huedi
Vacanţa de 1 mai s-a încheiat, iar comercianţii şi hotelierii trag linie şi-şi calculează profiturile. 100 de mii de turişti au petrecut minivacanţa de 1 Mai la mare, potrivit estimărilor.
Directorul Autorității Naționale pentru protecția consumatorilor vrea o revoluție pe litoral, supărat pe ceea ce a văzut în aceste zile. După hoteluri de patru și cinci stele urmează dughenizarea.
Faimoșii cartofi prăjiți cu brânză se află în topul preferințelor celor care au ales să își petreacă minivacanța de 1 mai la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral.
Satul Cheia este situat în inima munților Apuseni din Transilvania, chiar lângă frumoasele Chei Ramet (Cheile Rametului), precum și alte trei defileuri frumoase. Locul este înconjurat de două râuri, păduri sălbatice, munți maiestuoși și peisaje. Casa de o
Peștera Poarta lui Ionele poate fi o destinație perfectă pentru vacanța de 1 mai. Situată în Munţii Apuseni, în județul Alba, peștera este considerată una dintre peşterile ”înfricoşătoare” din vestul țării.
Munții Apuseni sunt lanțul muntos din Transilvania, parte a Carpaților Occidentali ce sunt caracterizați de un relief carstic și cuprind peste 400 de peșteri și mai multe chei.
Un tânăr berlinez a ajuns în România și și-a schimbat complet părerea despre aceste meleaguri. Jonas a ajuns prima dată în România în 2000 și a plecat scârbit, dar când a revenit a găsit țara complet schimbată.
Traseul de Via Ferrata din Vadu Crisului este un traseu spectaculos, unde iubitorii de adrenalină se vor simți răsplătiți.
Satul Alun, din județul Hunedoara, este unic în lume pentru drumul său de marmură, dar trăiește drama localităților mici din România, depopularea.
O nouă punte suspendată peste Someșul Cald a fost realizată de salvatorii montani din structura.
Un cocoș de munte a fost surprins în timpul ritualului de împerechere, într-o serie de imagini rare din Munții Apuseni.
Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a îndemnat pasagerii afectați de amânarea sau anularea diverselor curse aeriene să se adreseze instituţiei pe care o conduce.
Grădina din România care rivalizează în frumusețe peisagistică cu cele mai de renume grădini Japoneze se află într-un sat din județul Hunedoara. Tot mai mulți români rămân profund impresionați de experiența vizitării acestei locații de poveste.
Una dintre cele mai cunoscute și vizitate destinații din Cluj va avea în curând o altfel de înfățișare.
Milionarul Laurențiu Russo a plătit 5 milioane de euro pentru complexul turistic de pe malul lacului Beliș. Russo este unul dintre cei mai bogați clujeni, iar acum caută să își diversifice investițiile.