Doi turiști din Cluj au plătit o amendă consistentă pentru o banalitate într-o mare capitală europeană: „Nu i-a interesat, Clujul e mult peste ce e acolo”


Doi turiști din Cluj-Napoca au avut parte de o experiență neplăcută într-un city break ce promitea a fi perfect, în Budapesta, mare capitală europeană supranumită și „Perla Dunării”. Clujenii au primit o amendă pentru că nu au reușit să valideze unul dintre biletele pentru transport public pe care le-au achiziționat online, prin intermediul unei aplicații.

În Cluj, autoritățile pornesc de la premisa că cei care călătoresc cu mijloacele de transport public își doresc să plătească călătoria. Așadar, călătorii au la dispoziție o multitudine de metode de a-și plăti biletul, prin SMS sau chiar direct cu cardul bancar, atunci când urcă în autobuz fără un bilet fizic. În Budapesta lucrurile însă stau altfel, iar autoritățile complică viața turiștilor, de parcă și-ar dori să-i amendeze cu orice preț.

Există multe lucruri frumoase în Budapesta cu care ungurii se pot mândri, însă sistemul de e-ticketing al transportului public nu este unul dintre ele. Am achiziționat 2 bilete prin aplicația BudapestGO pentru mine și iubita mea. Ne-a zis cineva că acestea se pot valida, doar prin scanarea unui cod QR care se află pe ușile tramvaiului. A venit tramvaiul și am încercat să le scanăm pe ambele, nu am reușit, a trebuit să urcăm rapid în tramvai, unul a rămas nevalidat, deși am încercat să-l validăm. La următoarea stație au urcat controlorii, le-am arătat că îs achiziționate în același timp, le-am explicat situația. Rezultat? Amendă de 12.000 de forinți (n.r echivalentul a 150 de lei)”, a explicat clujeanul.

Deși ne-am gândi că la transport public o capitală europeană de asemenea dimensiuni ar trebui să fie peste Cluj, lucrurile au stat altfel, spune clujeanul.

Da, ei au văzut că am validat un bilet, era evident că am cumpărat 2 ca să le folosim, dar nu i-a interesat nimic. E absurd sistemul, mai ales dacă ții cont și de faptul că e imposibil să scanezi de 2 ori codul ăla QR dacă mai ai de gând și să urci în tramvai, la viteza pe care o avea. Să nu mai zic că nu poți plăti cu cardul un alt bilet sau să scanezi codul când te afli deja în tramvai. Clujul e mult peste ce e acolo, peste Budapesta, la acest capitol, mult mai orientat spre confortul călătorilor”, a mai punctat clujeanul.

Comentarii Facebook