Cât costă o vacanță de trei zile pe Valea Prahovei, la schi. E peste Dubai


Stațiunile montane de pe Valea Prahovei devine neîncăpătoare, dar tarifele cu care sunt întâmpinați turiștii sunt mai mare ca în faimosul Dubai.

Cât costă un sejur de trei zile pe Valea Prahovei

În mini-vacanța de la finalul lunii ianuarie 2022, hotelurile și pensiunile au fost pline. Chiar dacă tarifele percepute nu sunt mici, oamenii preferă să vină pe Valea Prahovei pentru relaxare și schi. Prețul pentru trei zile de vacanță ajunge să coste și 500 de euro de persoană.

Traficul pe Valea Prahovei este de coșmar

Pe Valea Prahovei nici măcar prețurile nu le dau bătăi de cap turiștilor cum le dă drumul. Arterele de intrare și ieșire sunt pline cu mașini și traficul este infernal.

Pentru că aglomerația este mereu o problemă pentru cei care călătoresc pe Valea Prahovei, reprezentanții din Transporturi au anunțat vești importante pentru viitorul apropiat.

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a spus că pe DN1 ar urma să se facă un sens giratoriu suspendat, cu patru căi de acces, amplasat la intersecția dintre DN1 și DN73A.

În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, am aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente.

Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a scris Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Construcția de tip circular va avea o structură mixtă de oțet-beton. Proiectul îndrăzneț va costa în jur de 132,5 milioane de lei, valoarea incluzând și TVA-ul și ar trebui să fie gata în 30 de luni. Sensul giratoriu de pe DN1 este finanțat atât din fonduri externe nerambursabile, cât şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Comentarii Facebook