Cât costă o vacanţă de iarnă în Laponia, acasă la Moş Crăciun


Capitala provinciei finlandeze a Laponiei este Rovaniemi, cunoscută şi ca “ţara lui Moş Crăciun”. În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români includ în planurile de vacanţă şi o excursie în ţinuturile Aurorei polare. Deşi nu e una din cele mai ieftine destinaţii, este cu siguranţă una care garantează cele mai spectaculoase experienţe.

În ultimii ani, mulți români și-au făcut cadou vacanțe în Țara lui Moș Crăciun. Trendul s-a întrerupt în pandemie dar a fost reluat din această iarnă. O astfel de experiență în Laponia (Finlanda), chiar acasă la Moș Crăciun și la atelierele lui, costă de la 2.083 de euro de persoană, notează Antena 3 CNN.

pozic 1.jpeg

Foto:santaclausvillage.info

Laponia este o regiune transnaţională, localizată în nordul Europei. Se întinde pe teritoriul a patru ţări – Suedia, Norvegia, Finlanda şi Rusia.

În fiecare an, în luna decembrie ajung acasă la Moș Crăciun aproape 400.000 de turişti străini, cei mai numeroşi vizitatori fiind britanicii. Până în 2019, pe al doilea loc erau turiștii ruşi, apoi francezii şi germanii, potrivit statisticilor oficiale.

norman-tsui-KBKHXjhVQVM-unsplash.jpg

Comentarii Facebook