Sambata 26 Octombrie

Băile Sărate Ocna Mureş, mândria ardelenilor. Turist: „Senzația pe care am avut-o de la început a fost că suntem undeva în afara țării”


Alba ia fața Clujului cu Băile Sărate de la Ocna Mureş. Cea mai nouă stațiune balneară din Ardeal a avut anul trecut aproximativ un sfert de milion de plătitori de bilete, în jur de 60% dintre turiști au fost veniți din Cluj.

„Încă din parcare am fost impresionați de numărul destul de mare de mașini, iar senzația pe care am avut-o de la început la Ocna Mureș a fost că nu suntem în România, ci undeva în afara țării. Am parcat pașina și ne-am îndreptat spre recepție. De la recepție în partea stângă se intră în băi, iar în partea dreaptă este restaurantul aferent locului. Cum veniserăm imediat după serviciu, am decis să-i dăm corpului un pic de combustibil, așa că ne-am îndreptat direct spre restaurantul tip împinge tava. 

Am luat o ciorbă de salată împărțită la două farfurii, datorită porției generoase și câte o porție de ciolan, eu simplu, doar cu salata, domnul meu cu fasole frecată. Gustul este extraordinar, preparate ca de casă, totul proaspăt, delicios. Plus două ape și două felii de pâine, 90 de lei, ceea ce mi s-a părut mai mult decât rezonabil. Când să plătim, am fost anunțati că nu se poate plăti decât cu ceasul de consum primit de la recepție, s-a dus soțul, l-a alimentat și am servit delicioasele preparate după ce le-am plătit”, a relatat un turist.

Băile Sărate de la Ocna Mureș au fost un adevărat magnet pentru turiști, încă din primele săptămâni de la deschidere. Încasările au fost și ele mult peste aşteptări, vorbim de suma de 1 milion de euro. 

o.jpeg

„Totul este foarte, foarte curat, bine întreținut, câteva doamne curăța apa din zona piscinelor, a dușurilor, la vestiare, mătură, aspiră, spală pe jos,  există și salvamar, dar apa nefiind adâncă, nu are nimic de lucru. De n-ar avea niciodată, rău n-ar fi! Am înțeles că în weekend este foarte multă lume, dar tot frumos este. Noi fiind vinerea, lumea era în număr normal, oamenii erau împărțiți și am avut senzația de spațiu. Oricum piscinele sunt mari. Într-un cuvânt, este superb! Le sunt recomandate celor ce suferă de boli ale oaselor, de unele afecțiuni ale sistemului nervos, afecțiuni ginecologice, ale aparatului locomotor, pentru unele probleme dermatologice și respiratorii, endocrine, venoase, limfatice, obezitate, anxietate, depresie”, a mai punctat bărbatul.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele: 

De luni până vineri: 60 de lei/persoană adultă pe zi, 45 de lei/persoană adultă pentru 4 ore, pentru copii 7-14 ani, 35 de lei pe zi, iar pentru 4 ore – 25 de lei. Copiii sub 7 ani intră gratuit. La sfârșit de săptămână, prețul crește cu 10 lei doar pentru biletul de o zi, persoană adultă.  

„Recomand oricui să se oprească la Băile Sărate pentru a vedea că și în România este posibil să existe ceva de anvergură, dar mai ales pentru apa de aici care este pur și simplu extraordinară! Noi, cu siguranță, ne vom reîntoarce pentru că mi-a plăcut fiecare secundă petrecută aici”, a încheiat turistul

o3.jpeg

Comentarii Facebook