Băile Herculane revin la viață! Au fost mii de turiști care și-au petrecut vacanța de vară în stațiune - FOTO


Băile Herculane, un fanion al turismului românesc acum 40 - 50 de ani, încep să dea semne de redresare. În această vară, mii de turiști au mers acolo, chiar dacă mai sunt multe clădiri istorice în paragină.

Unii dintre cei care au ajuns acolo au fost soții Ghițea, din Cluj-Napoca, care acum 25 de ani se căsătoreau chiar lângă statuia lui Hercule. În 2023, cei doi au ajuns din nou acolo și au vrut să marcheze momentul cu o fotografie. 

Chiar ne gândeam să avem o fotografie făcută atunci, să ne poziționăm tot așa, să simulăm ceea ce a fost cândva și să ne bucurăm de ce a fost”, a spus Eufemia Ghițea.

Soțul ei Gabriel a spus că stațiunea e foarte frumoasă, dar s-ar putea face mai mult. 

Autoritățile au amenajata parcurile și au refăcut primul pod din Europa construit în curbă, acum un secol și jumătate. Reconstrucția acestuia a costat 7 milioane de lei. Podul de Piatră din Băile Herculane este primul pod din Europa construit în curbă. Lungimea totală este de 36 metri, cu o structură pe două bolți având deschideri diferite, informează Radio România Reșița. Lățimea totală a podului este de 10 metri, cu o lățime a căii de rulare auto de 6 metri, cu două sensuri.

3c872042-d3e7-4fce-8e8a-7c1cd63ef7f9-1068x801-1.jpgpod-de-piatra-1.jpeg

Turiștii îi îndeamnă și pe alți compatrioți să vină la Herculane în vacanță. ”Să veniți aici să cheltuim banii în țara noastră, nu în afară pentru că și aici sunt condiții extraordinare, chiar extraordinare, să veniți să vedeți”.

Sunt hoteluri în care s-a investit foarte mult. ”Un hotel modern în care s-au investit peste 15 milioane de euro, cu clinică de balneoterapie modernă, un centru SPA, terase exterioare pentru plaje, avem mulți oaspeți străini, din afară”, a spus reprezentantul unui hotel, conform stirileprotv.ro.

Stațiunea are un atu uluitor: apa de izvor, pentru care se stă la coadă și câteva ore.

Stațiunea are probleme cu clădirile aflate în paragină. Problema este că cele 50 de imobile sunt sub sechestru într-un dosar penal și până când nu va fi totul finalizat nu pot fi reabilitate.

herculane5.jpg

Foto: Cultura la dubă

Băile Herculane este un oraș din județul Caraș-Severin, Banat, format din localitățile componente Băile Herculane și Pecinișca. Are o populație de 5.008 locuitori. Orașul este situat pe Valea Cernei, fiind accesibil la 5 km de DN 6, principala arteră rutieră ce leagă vestul țării de Timișoara.

Comentarii Facebook