A înflorit macul albastru himalayan, care se poate vedea la Grădina Botanică din Cluj în acest weekend, alături de mii de alte flori


Florile deosebite de la Grădina Botanică "Alexandru Borza" împodobesc aleile din nou. Weekend-ul acesta începe cu vreme frumoasă, astfel că clujenii pot asista la un adevărat spectacol floral într-o vizită la celebra grădină clujeană.

Clujenii își pot face planuri pentru o plimbare de relaxare în acest weekend. Cei de la Grădina Botanică din Cluj au distribuit pe pagina lor oficială o multitudine de fotografii cu flori minunate, specifice primăverii, printre care și macul albastru himalayan (Meconopsis betonicifolia), care înflorește doar în această perioadă a anului.

1.jpg

Macul albastru himalayan (Meconopsis betonicifolia)

„Macul albastru himalayan (Meconopsis betonicifolia) este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică! Tehnologia de cultivare și sensibilitatea acestei plante la lipsa apei o fac o provocare reală pentru orice grădinar”, au spus cei de la Grădina Botanică, în invitația lor pentru clujeni.

2.jpg

3.jpg

Vremea caldă a făcut ca aranjamentele florale să capete o frumusețe rară, demnă de anotimpul culorilor. Iată câteva din fotografiile distribuite de pagina oficială a Grădinii Botanice, cu aranjamentele de flori specifice primăverii.

„Și să nu uităm de lalelele tardive, care își etalează acum toată splendoarea!”, au mai adăugat cei de la Grădina Botanică.

5.jpg

6.jpg

Coroana împăratului - Fritillaria imperialis "The Premier" - cultivată în Sectorul Ornamental. Specia este originară din Asia (din Turcia, până în Vestul Himalaiei)

Comentarii Facebook