VIDEO - Zeci de pompieri s-au luptat ore întregi cu flăcările unui incendiu de vegetație izbucnit la Colibița. Sunt afectate 6 hectare de pădure


Nu mai puțin de 35 de cadre ISU Bistrița-Năsăud, personal de la Ocolul Silvic și voluntari SVSU s-au luptat ore întregi cu flăcările care au cuprins o bună parte a pădurii de lângă lacul Colibița, după ce un incendiu a izbucnit aseară, miercuri, 20 iulie. 

Șase hectare de pădure a fondului forestier sunt afectate de un incendiu de vegetație care a izbucnit miercuri seara în zona lacului Colibița, din Bistrița-Năsăud. La intervenție au participat 10 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU BN și 25 de persoane, voluntari ai SVSU din Valea Bârgăului și persoane de la Ocolul Silvic. Aceștia au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a nu lăsa flăcările să înainteze și pentru a lichida focul care ardea din ce în ce mai tare. 

După lichidarea flăcărilor, mai mulți angajați ai Ocolului Silvic au rămas în zonă pentru a supraveghea atent focarele care ar putea să ia amploare din nou. 

Localnicii, primii salvatori ai pădurii

Focul a fost localizat în apropierea pensiunilor, iar localnicii au fost primii la locul incendiului. Aceștia au făcut tot ce le stă în putință pentru a opri extinderea focului spre case și pensiunile stațiunii. Autoritățile s-au luptat cu flăcările până la ora 01:00, în dimineața zilei de 21 iulie.

10 subofiteri și un ofițer din cadrul ISU Bistrița-Nasaud și alte 25 de persoane – pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița Bârgăului, Tiha Bargaului și Josenii Bârgăului, precum și personal de la Ocolul Silvic au intervenit pana azi dimineață, în jurul orei 01:00, pentru localizarea, izolarea și lichidarea focarelor incendiului de pădure de pe raza localității Colibita”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud. 

Suprafață afectată este aproximativ 5-6 ha pădure, vegetație uscată și doboraturi. Pe timpul nopții, personalul Ocolului Silvic a rămas în supravegherea focarelor rămase active în zona delimitată. În aceasta dimineață, doua echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului au fost direcționate la locul incendiului pentru a continua operațiunile de stingere în zona respectivă”, au mai transmis aceștia, potrivit bistrițeanul.ro


Comentarii Facebook