Sambata 26 Noiembrie

Primarul unei localități din Mureș și fiica lui, morți în fosa septică. Tânăra a murit încercând să-și salveze tatăl


Un apel disperat la 112 anunța că mai mulți oameni au intrat într-o fosă septică don localitatea Sărățeni, județul Mureș, și nu au mai ieșit. Din păcate, la sosirea echipajelor de salvare, trei persoane au fost declarate decedate, printre care primarul localității, fiica sa, dar și un vecin al acestora. A patra victimă a fost transportată de urgență cu elicopterul, la Târgu Mureș. 

Cum s-a întâmplat nenorocirea

Proprietarul foseii a chemat un vecin să-l ajute să desfunde canalizarea. La un moment dat, bărbatul care executa lucrarea ar fi leșinat din cauza vaporilor toxici. Speriat, proprietarul a asunat la 112 și apoi a cerut ajutor primarului, care locuia în apropiere. Edilul a plecat în grabă spre fosa septică împreună cu fiica sa. 

fosa politie.jpg

Ambii au intrat în fosă încercând să ajute, dar nu au mai ieşit. Proprietarul fosei a intrat la rândul său, încercând s-o scoată pe fată. Şi el şi-a pierdut cunoştinţa. Oamenii sunt uluiţi de cele întâmplate.

S-a dus să cureţe, că s-a înfundat canalizarea. A băgat scara şi a coborât. Şi a leşinat. Au intrat, nu ştiu ce-au făcut, au vrut să cureţe ceva”, declară un localnic care a fost martor la cele întâmplate. 

Proprietarul fosei septice, singurul supraviețuitor

fosa casa.jpg

Singurul supravieţuitor a fost bărbatul pe proprietatea căruia se afla fosa septică. A fost dus în stare critică la spital, cu elicopterul.

Patru victime, găsite într-o fosă septică, toate patru în stop cardio respirator. Am început resuscitarea, prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute au fost declarate decedate”, a declarat Posteucă Bogdan, de la UPU SMURD Târgu Mureș, notează Observator.

Monika a lăsat în urma ei un bebeluş de nici un an

fosa oameni.jpg

Biro Csaba era primar din 2016 şi avea două fiice, de 14 şi 32 de ani, iar localnicii spun că era un om de toată isprava. Fiica cea mare a primarului, Monika, a pierit şi ea împreună cu tatăl său.

În urma ei au rămas un soţ îndoliat şi un bebeluş de nici un an. 

Poliţiştii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Comentarii Facebook