Vânzarea unei case vechi de 130 de ani, în Ardeal, a provocat valuri de reacții: „Vrea să facă curățenie pe banii clientului”


O casă dărăpănată din Alba, veche de 130 de ani, a fost scoasă la vânzare pe internet. Locuința situată la munte, este oferită de proprietari pentru suma de 3.000 de euro, dezavantajul acesteia însă, a provocat sute de reacții virulente.

„Am o casă bătrânească de 130 de ani. Este foarte bine îngrijită, nu plouă în ea și vreau să o vând. Menționez că vând doar casa, nu și terenul, la prețul de 3.000 de euro”, este anunțul postat pe grupul de Facebook „Vreau la țară”.

Vânzătorul a mai precizat și faptul că locuința bătrânească este situată în comuna Mogoș, județul Alba. Cei care sunt în căutarea unei case la țară s-au înfuriat în momentul în care au aflat că anunțul vizează doar casa bătrânească, însă nicio palma de teren, nici măcar cel de sub ea, scrie Adevărul.ro.

„Cu alte cuvinte, anunțul trebuia să sune așa: am un teren pe care mai am ceva ce mă incomodează, vă rog să mă scăpați de gunoi și să plătiți 3.000 euro“, scrie un bărbat.

„Vrea să facă curățenie pe banii clientului, că oricum nu se alege nimic de ea după ce o desface“, scrie un altul.

Alții îi atrag atenția vazantorului că locuința are acoperiș din azbest, material cancerigen.

„Numai distrugerea azbestului costă mai mult de 3.000 euro", este opinia unui bărbat.

„Acest produs trebuia înlocuit cu tablă, țiglă sau mai știu eu ce tipuri de învelitori“, este opinia altuia.

„Se poate reloca o astfel de casă. Și da, chiar este valoroasă! Dacă ofereați teren măcar la intrarea casei găseați imediat să o vindeți, sunt mulți pasionați de case vechi pe care vor să le reabiliteze, dar nu am mai auzit să ceri bani ca să îți elibereze locul“, scrie o femeie

„La 130 de ani sigur are părți putrede ascunse. Când te apuci să o desfaci, cade. Și eu am vrut să cumpăr o casă care era foarte bună. Mă costa doar 2.000 de euro casa, dar pentru demontare, transport și montaj trebuia să mai scot din buzunar încă 12.000 de euro. Mi-a trecut repede dorința de a o avea“, a postat un alt bărbat.

„Păi ce să faci cu o casa fără teren, cine vrea să o cumpere și cum face ca să o renoveze sau să o construiască? Cum iese, cum intră, cred că este o glumă!", scrie un altul.

Alții sunt de părere că respectiva locuință bătrânească ar putea fi cumpărată și relocată, trimisă la Muzeul Satului sau vândută în Vest, unde casele tradiționale sunt la căutare.

Comentarii Facebook