Un tânăr a trăit o viață de lux cu bani de recuzită, cumpărați pe OLX. Cum a păcălit mai multe persoane deși bancnotele erau inscripționate ca false


Un tânăr a ajuns la închisoare după ce a folosit bancnote comandate de OLX, pentru a cumpăra diferite bunuri.

Totul a început în 2020 în Satu Mare, atunci când bărbatul a cumpărat cu bancnote euro de recuzită care aveau semne de contrafacere şi despre care ştia că sunt falsificate  un câine din rasa bulldog francez cu suma de 400 euro, potrivit presasm.ro

Printre victime se mai numără și un tânăr vânzător de la care inculpatul a cumpărat un ceas. Acesta i-a cerut bărbatului 1200 de lei pentru ceas, iar acesta i-ar fi oferit suma de 200 de euro și diferența de 50 de lei, pe care vânzătorul ar fi acceptat-o.

Mai mult, una dintre victime, de la care a cumpărat un telefon mobil în valoare de 200 de euro, plătit evident tot cu bancnote false, și-ar fi dat seama de înșelătorie doar la o casă de schimb valutar după ce o angajată a constat că bancnotele sunt, de fapt, de recuzită și sunt inscripționate cu textul ”This is not legal. It is to be used for motion props".

Tânărul a continuat să cumpere tot felul de bunuri cu banii de recuzită, până când a fost prins de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate.

Pentru faptele sale bărbatul a fost condamnat la 5 ani și 20 de zile de închisoare, în regim de detenție.


Comentarii Facebook