Un polițist din Alba și-a dat colegii în judecată pentru că i-au luat permisul de conducere



Un polițist din Alba a dat în judecată Inspectoratul la care lucrează după ce colegii săi i-au luat permisul de conducere. Bărbatul a fost surprins când depășea pe linie continuă. Revoltat că a fost pedepsit de colegi, polițistul a mers în instanță și le-a spus magistraților că se grăbea să ajungă la soția sa care era însărcinată și care se simțea rău.

Un polițist, rămas fără permis, i-a dat în judecată pe colegii lui

Polițistul ar fi intrat într-o depășire pe linie continuă, între Alba și Teiuș, însă a fost observat de un echipaj de la Rutieră și tras pe dreapta. Șoferul a rămas fără carnet pentru o perioadă de 30 de zile și a fost sancționat contravențional.

Ulterior, bărbatul a contestat procesul verbal în instanță și a venit în fața judecătorilor cu tot felul de explicații. A încercat să îi convingă că fapta comisă nu este gravă și că are nevoie de carnet pentru a-și exercita munca de polițist. Totodată, agentul le-a spus magistraților că se grăbea să ajungă la soția sa, care era însărcinată și se simțea rău.

Magistrații au respins declarația polițistului

Polițistul a mărturisit că s-a asigurat temeinic atunci când a intrat în depășire, însă nu își amintește să fi făcut această manevră pe linie continuă.

Judecătorii l-au audiat și pe un martor care a văzut întreaga scenă, iar acesta le-a spus că polițistul a depășit, fără dubiu, pe linie continuă.

Drept urmare, magistrații nu au acceptat versiunea polițistului. În motivare, ei arată că profesia acestuia ar trebui să îl responsabilizeze și să dea dovadă de exemplu în rândul comunității, întrucât asemenea fapte sunt de natură a afecta întreaga imagine a structurilor în care activează.


Comentarii Facebook