Un orădean a rămas fără permis din cauza lichidului de parbriz, testul alcoolscop a arătat că băuse


Un șofer din Oradea a scăpat de amendă, după ce a demonstrat în instanță că, deși fiola indicase 0,05 mg/l alcool în aerul expirat, el nu consumase deloc alcool. Bărbatul fusese oprit de un echipaj de poliție pe Calea Clujului din Oradea, în ianuarie anul acesta.

Când i-au cerut să prezinte documentele, agenții au simțit un miros puternic de alcool și, prin urmare, i-au cerut acestuia să sufle în alcooltest. Șoferul le-a explicat agenților că înainte cu două minute de a fi oprit își spălase parbrizul cu soluție de iarnă și că, de fiecare dată când folosea lichidul respectiv, în mașină se simțea acel miros specific. A acceptat să facă testul alcoolscop și nu mică i-a fost mirarea când aparatul a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat.

Polițiștii i-au întocmit un proces verbal prin care l-au amendat cu 1305 lei și i-au reținut carnetul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile. Știindu-se nevinovat, conducătorul auto a cerut să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice. A doua zi, buletinul de analize emis de Serviciul de Medicină Legală Bihor a indicat faptul că bărbatul avea dreptate: alcoolemia sa era zero.

Șoferul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cerând anularea procesul-verbal de sancționare, iar luna trecută, instanța i-a dat dreptate, arătând că, „în ipoteza în care rezultatul mijlocului tehnic utilizat în mod corect de agentul constatator este în contradicție cu rezultatul obținut în urma prelevării probelor biologice, se va da eficienţa rezultatului probelor biologice”.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la pronunțare, potrivit Bihor.ro.

Comentarii Facebook