Un medic din Ardeal le cere pacienților să nu-i mai ofere „cadouri”: „Nu mă mai jigniţi. Dumnezeu mi-a dat mereu mai mult înapoi”


Un medic din Satu Mare le cere pacienţilor săi să nu-i mai propună cadouri și bani. Medicul spune că îşi face meseria cu pasiune şi tot ce vrea în schimb e un simplu „Mulţumesc", nu „atenții”.

Cristian Costea este medic gastroenterolog la Spitalul Judeţean din Satu Mare şi este unul dintre cei mai apreciaţi medici din România. De curând, medicul Oprea a avut o intervenţie în premieră. Costea le cere pacienţilor săi să nu-i ofere niciun fel de „cadou”, aici incluzând orice de la bani, la mâncare sau alte bunuri, notează presasm.ro.

Pe aceasta cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun, de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveti imaginație bogată) după ce v-am vazut pe dumneavoastra ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastra, indiferent unde in sistemtul de stat sau privat! După cum bine stiti tratamentul și investigatiile în Spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu-i nevoie sa mai fiti si „atenți”!

E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOȚI! Este mult de discutat… vina este in ambele tabere și a celor care dau și a celor care primesc… cred însă ca ne putem vindeca… că putem ierta trecutul și construi un viitor mai bun impreuna! AM CONSTIINTA și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… iubesc ceea ce fac, dar va rog nu mă obligați sa urlu pe coridoare, sa va dau afara, sa mă rog de voi sa va luați lucrurile acasă!

Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o sa muncesc si mai mult ca sa am ceea ce imi doresc, la fel ca voi toți! Știu ce înseamnă sa nu ai (chiar știu!) și am început sa cunosc si ce înseamnă sa ai! Dacă fac anumite proceduri și la Clinica privată și nu vi le pun sa le plătiți nu trebuie sa va simtiti datori… spuneți un “Mulțumesc” și îmi este suficient… Dumnezeu mi-a dat întotdeauna mai mult înapoi… El știe de ce! Mai bine insistati pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atat pentru noi cat și pentru voi, pentru aparate mai performante…. Multumiti cu “Mulțumesc”. TREBUIE SA SPUNETI STOP!”, a fost mesajul tânărului medic.

Comentarii Facebook