Duminica 28 Aprilie

Un inginer din Ardeal a vrut să se îmbogățească peste noapte. Polițiștii l-au prins după un prejudiciu de 2 milioane de lei


Un bărbat de 34 de ani din Bistrița Năsăud, de meserie inginer, a fost reținut pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals. Acesta era angajatul unei societăți comerciale unde avea și atribuții care țineau de  aprovizionarea unității. Acesta este acuzat de autorități  că ar fi comandat, în numele firmei la care era angajat, materiale de construcții pentru care a emis bilete la ordin semnate în fals. Acesta ar fi vândut mai apoi materialele unor alte persoane, păstrând toți banii obținuți,suma fiind de mai mult de 2 milioane de lei, potrivit News.ro.

”Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, pe parcursul anului 2023, bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale pe o funcţie de inginer, cu atribuţii de manager-aprovizionare, ar fi comandat în numele societăţii la care era angajat, materiale de construcţii, de la diverşi furnizori, iar pentru plata acestora, ar fi completat bilete la ordin, pe care le-ar fi semnat în fals, în numele administratorului societăţii angajatoare. Ulterior, marfa comandată ar fi fost livrată la diverşi beneficiari, iar bărbatul de 34 de ani ar fi încasat sume de bani, reprezentând contravaloarea acesteia, pe care şi le-ar fi însuşit fără drept. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat ca fiind 2.001.100 de lei”, informează, miercuri, Poliţia Judeţeană Bistriţa Năsăud.

Comentarii Facebook