Miercuri 24 Aprilie

Un bărbat, judecat pentru abuz emoțional asupra fiului său. Bărbatul își manipula propriul copil


Un tată din Alba Iulia este judecat pentru că a pus în pericol dezvoltarea morală și intelectuală a fiului său, prin manipulare psihologică și prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei acestuia.

Astfel, bărbatul este acuzat de abuz emoțional, iar în actele emise de judecătorul de cameră preliminară se arată că, între martie 2018 – martie 2022, tatăl „a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”.

Potrivit procurorilor, tatăl a încercat să-l facă pe copil să-i fie teamă de mama lui și, de asemenea, să o respingă.

Bărbatul a folosit „exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost presentată ca o amenințare, precum și prin întreținerea aitutdinii minorului de respingere a mamei, prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

Mai mult, procurorii susțin că aceste fapte „constituie expresia unui abuz emoțional asupra minorului, de natură a-i pune în pericol dezvoltarea psihică, întrucât acesta a prezentat tulburări ale ariei afective manifestate prin anxietate, elemente depresive şi angoase”, se arată într-un raport de expertiză psihologică judiciară, potrivit dcnews.ro.

Actul de sesizare mai precizează că minorul a fost reținut timp de cinci ani de către tatăl său, fără consimțământul mamei acestuia.


Comentarii Facebook