Un avion decolat din Sibiu a aterizat de urgență la Budapesta! Momente de panică pentru pasageri


Momente de panică pentru pasagerii unui avion care a decolat de la Sibiu şi avea ca destinaţie Germania. Avionul a aterizat de urgenţă la Budapesta, după ce a fost lovit de o pasăre.

Potrivit reprezentanților companiei aterizarea a fost făcută după ce echipajul a raportat o ciocnire cu o pasăre. Zborul W6 3782 de la Sibiu la Karlsruhe, Germania, din dimineața zilei de marți, a fost deviat de urgență pe aeroportul din Budapesta.

Compania şi-a cerut scuze pasagerilor şi a menţionat că siguranţa pasagerilor şi a echipajului sunt întotdeauna prioritare.

Wizz Air confirmă că zborul W6 3782 de la Sibiu la Karlsruhe din 18 aprilie a fost deviat la Budapesta pentru o verificare obligatorie a aeronavei, ca urmare a impactului cu o pasăre (bird strike) raportat de echipaj. În urma inspecției, aeronava ar trebui să își reia zborul spre destinație. Wizz Air își cere scuze clienților afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa principală", au transmis reprezentanții companiei.

Experții spun că „birdstrike” este un fenomen definit strict ca o coliziune între o pasăre și o aeronavă care se află în zbor sau pe rulajul de decolare sau de aterizare.

În funcție de locul unde a avut loc impactul și de severitatea lui se fac diferite tipuri de verificări, cele mai amănunțite fiind atunci când pasărea ajunge în motor. În multe cazuri aceste ciocniri pot fi inofensive, însă, pentru siguranța pasagerilor și a echipajului sunt necesare aceste verificări, scrie Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook