Un ardelean şi-a cumpărat permisul auto de pe Facebook cu 2.000 de euro și a mers singur la Poliție să-și schimbe „documentul”


În luna august a anului 2020, un bărbat din Alba şi-a cumpărat permisul de conducere de pe Facebook cu 2.000 de euro. Ulterior, bărbatul a fost în momentul în care s-a dus la Poliţie pentru a-şi schimba „documentul”.

Bărbatul a trimis datele personale, o poză, dar şi suma solicitată pentru a primi în schimb un permis auto. Este vorba despre un permis ce imita documentele emis de autorităţile din Marea Britanie.

La doar o lună distanţă după ce şi-a cumpărat documentul, a mers cu el la Poliţie. În acte, era chiar şofer de TIR, însă bărbatul nu avusese niciodată un permis emis în România. Mai exact, în data de 18 septembrie, a mers la Serviciul de permise auto Alba, acolo unde a solicitat să-i fie schimbat permisul. 

La aproape patru ani de la comiterea faptei, bărbatul şi-a aflat pedeapsa

După ce autorităţile au introdus datele în sistem, şi-au dat seama că documentul era fals şi au anunţat imediat procurorii. Prin urmare, acesta s-a ales cu dosar penal.

La aproape patru ani de la comiterea faptei, bărbatul şi-a aflat pedeapsa din partea Judecătoriei Aiud.

Judecătorii l-au condamnat la patru luni şi 20 de zile de închisoare cu amânare pentru complicitate la fals. Momentan, sentinţa nu este una definitivă, scrie Antena 3 CNN

Comentarii Facebook