Oradea poate! Joi, 28 martie, deschide drumul expres dintre centură și Autostrada Transilvania


Oradea va inaugura joi, 28 martie, Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea și A3 (Autostrada Transilvania). Clujul mai are cel puțin un an până la această inaugurare, dar centură metropolitană nu are.

Construcția celor 19 km ai acestui drum a fost finanțată prin Programul Operațional INFRASTRUCTURA MARE (POIM).

În viitor acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad - Oradea, pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică - Marea Neagră și Marea Adriatică.

Contractul pentru execuția Drumului Expres Arad - Oradea (121 km) a fost lansat în licitație iar acum se află în faza de pregătire a ofertelor.

Clujul s-a zbătut mai bine de 5 ani până când a finalizat documentația și a lansat șantierul drumului expres dintre Tureni (DN1) și Autostrada Transilvania. Acum, lucrarea este realizată în proporție de 20% și mai e mult până când se va putea circula pe acolo. Acest drum este extrem de important pentru că șoferii care vin dinspre Oradea vor putea urca pe Autostradă, la Gilău, și să ajungă pe acest drum și apoi pe DN 1, direct pe centura Vâlcele Apahida. Astfel, tot traficul de tranzit pe ruta Oradea - Dej (Estul țării) nu va mai trece prin Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook