Un adolescent de 17 ani a murit lângă județul Cluj. Elicopterul SMURD ar fi fost trimis să-l preia dintr-o localitate greșită


Un minor de 17 ani a murit lângă Arieșeni, după ce a făcut stop cardio-respirator, iar elicopterul SMURD trimis să îl salveze copilul a aterizat în altă localitate.

Incidentul s-a petrecut la Arieşeni, de unde e băiatul, dar salvatorii SMURD au aterizat la Băiţa, în Bihor, potrivit vicepremarului care susţine că au fost greşite coordonatele, conform Antena3.

Adolescentul a fost găsit în casă, în stare de inconştienţă, de părinţii săi.

Echipajul SMURD aparținând Stației de Pompieri Campeni intervine în loc. Arieseni pentru acordare prim ajutor medical unui tânăr în vârstă de 17 ani aflat în stop-cardiorespirator.

A fost solicitat un elicopter SMURD din Arad, care va ateriza în scurt timp. În aceste momente se efectuează manevre de resuscitare.

Tânărul aflat în stop-cardiorespirator este la dispensarul medical din loc. Arieseni unde se efectuează resuscitarea de catre echipajul SMURD Cimpeni. 

Locul aterizării a fost stabilit între loc. Gârda și Arieseni, iar personalul Salvamont care va baliza zona, urmează să transporte medicul și asistentul din echipajul elicopterului la dispensar pentru evaluare și sprijin”, au spus cei de la ISU Alba.

Reprezentanţii ISU SMURD Alba spun că nu a fost nicio greşeală privind localitatea, ci elicopterul a aterizat la Băiţa din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. ”Elicopterul SMURD a aterizat in loc. Baita la aprox. 15 km de locul solicitării. Schimbarea locului de aterizare a fost provocata de condițiile meteo (ceață densă), aspect care nu a periclitat intervenția. 

Din păcate, dupa mai mult de o ora si jumătate in care s-au facut manevre de resuscitare atât de catre echipajul SMURD, cât si de către echipajul elicopterului SMURD a fost declarat decesul”, precizează ISU Alba.

Comentarii Facebook