Sambata 8 Mai

S-a dus la Profi cu un topor și a dat peste un fost vicecampion național la box


Emil Hămbășan, agent de pază de la Profi Sibiu, fost vicecampion național la box, a oprit o spargere. 

Incidentul s-a produs în ziua de 14 martie era la serviciu. Povestește că la ora 7.00 au intrat în magazin doi minori, unul de 13 și celălalt de 16 ani.

Mi-am dat seama că au venit la furat pentru că erau clienți mai vechi. Una dintre colege era la raionul de salamuri, iar eu îi urmăream din priviri. Au trecut pe lângă ea și au împins-o cu ușa de la frigider, apoi au lovit-o. Atunci am intervenit și i-am împins pe amândoi spre ușa de ieșire. Cu mine mai era un coleg, care venea însă doar patru ore. În restul timpului este taximetrist. El a fost cel care ne-a împins afară din magazin pe toți trei. A ieșit și el afară”, povestește Emil Hămbășan.

A urmat o altercație între cei patru în urma căreia a avut de suferit și mașina colegului taximetrist. Altercația a durat câteva minute bune după care cei doi minori au plecat.

Tânărul de 16 ani a revenit cu toporul. ”M-a strigat colegul și mi-a spus să ies afară că s-a întors unul dintre indivizi cu un topor. Am ieșit până să intre el în magazin. Colegii mei au încuiat ușa în urma mea. A dat cu toporul în mașina colegului și a încercat să spargă geamurile laterale. M-am dus către el și am încercat să-l imobilizez. Nu am reușit din prima. Aproximativ zece minute m-am îmbrâncit cu el. La un moment dat a întors toporul în mână, cu lama spre mine și a reușit să-mi cresteze un deget. Într-un final, am reușit să-l prind din spate și nu i-am mai dat drumul până când au venit polițiștii. Îl țineam, strâns, acolo”, povestește Emil Hămbășan.

Emil Hămbășan a fost luptător profesionist de box în anii '80 și spune că în anul 1989 a obținut la Constanța titlul de vicecampion național, scrie turnulsfatului.ro.

emil-hambasan-xl5m.jpg

Comentarii Facebook