Turnul Alb, un monument pitoresc al Transilvaniei, va fi redeschis turiştilor după mai bine de 150 de ani! În 1854, întreaga structură a ars


Mai multe spații, între care camera samtartăului și ultimul nivel al Turnului Alb, precum și o frescă importantă, vor putea fi văzute de turiștii care vor vizita Castelul Corvinilor din Hunedoara.

În urmă cu aproape șase secole, castelul a aparținut faimoasei familii a Huniazilor, iar la mijlocul secolului al XIX-lea, a trecut prin cea mai neagră perioadă din istoria lui, fiind mistuit de un incendiu puternic. Lucrările de restaurare au început de ceva vreme, iar Turnul Alb va putea primi vizitatori în curând. 

Ne aflăm la etajul turnului vechi de poartă, este un spațiu care este aproape finalizat și de unde ni se va permite prin interior accesul prin Turnul Alb, unde cursivele din lemn de stejar  sunt în curs de realizare. Acest circuit nu a mai fost posibil practic de la incendiul din 1854 când întreaga structură a turnului Alb a ars", a declarat Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor.

Prin interior, din Turnul Alb, vizitatorii vor putea coborî până la parterul Castelului, unde vor trece prin mai multe încăperi, şi ele acum în plin proces de reabilitare. 

Este cu adevărat un monument impunător, și din punct de vedere al istoriei, foarte prețios. Sper ca în cel mai scurt timp să ne putem bucura în totalitate de toate exponatele și de toate încăperile care sunt în acest castel", spune o turistă, pentru Observator.

Actualele lucrări se vor finaliza anul acesta în vară. Apoi va fi demarat un al doilea proiect în valoare de aproximativ șase milioane de euro, care va viza obiectivele din castel ce nu au putut fi incluse în actualul proiect de restaurare.

Comentarii Facebook