Tabita, soția primarului Cătălin Cherecheș, a apărut la Mureș. Avocatul primarului fugar speră să-l scape de închisoare


Cătălin Cherecheş a dispărut înainte de pronunțarea sentinței, iar acum este căutat. S-a zvonit că soția lui Tabita a fugit cu el, dar acest lucru nu s-a confirmat.

Poliţia nu ştie cu exactitate unde este primarul. După ce s-a speculat că soţia ar fi cu el în străintate, Tabita Gliga a apărut astăzi la sediul Poliţiei Mureş. Le-a adus pachet părinţilor ei, aflaţi în arest. Dacă va fi găsit de autorităţi, Cherecheş are totuşi şanse să scape de pedepasă. Poate contesta mandatul de extrădare, pe motiv că justiţia a fost nedreaptă cu el.

Cherecheş mai are o scăpare, spune avocatul său. Pe 7 decembrie i se judecă o cerere de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat, depusă înainte de data sentinţei. "Dacă se admite cererea de strămutare, hotărârea din apel va fi desfiinţată şi se va rejudeca procesul în apel", explică Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş, conform Antena 1.

Practic, spune apărătorul său, ar putea scăpa de condamnare pentru că la o rejudecare a cazului s-ar depăşi termenul de prescripţe: aprilie anul viitor. Pe de altă parte, dacă nu se predă, riscă să fie judecat după noua lege a fugarului, care ar putea fi adoptată chiar mâine în Parlament.

"Legea i se va aplica atât condamnatului Cherecheş cât şi oricărui fugar care în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare după caz nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

În acest caz, Cătălin Cherecheş ar putea primi pe lângă cinci ani pentru corupţie, încă trei ani pentru că a fugit de pedepasă. 

Comentarii Facebook