Soția milionarului Donca a apărut în public, după 2 luni de suferință: ”Mă bucur de prezența copiilor cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu”


După două luni de la arestarea milionarului brașovean Călin Donca, soția afaceristului s-a afișat în public și chiar a făcut și o serie de mărturisiri.

După multe zile de eforturi, nopți nedormite și cearcăne adânci, mă surprind între copii, moment în care pentru câteva clipe fac o pauză de la toate și doar mă bucur de prezența lor cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu.

Amintește-ți bucuriile mici din viața ta, pe care deja le ai și poate le-ai omis în ultima perioadă. Fii recunoscător azi pentru trei dintre ele”, a scris Orianda Donca, pe Instagram, în fotografia făcută în spațiul public.

donca-3.jpg

Cuplul are cinci copii, așa că trebuie să se mobilizeze pentru a le asigura cele necesare. 

În data de 13 octombrie 2023, Tribunalul Brașov a decis să prelungească măsura arestului preventiv pentru alte 30 de zile. Magistrații au acceptat solicitarea procurorilor DIICOT în acest sens. Călin Donca și Buzatu Ileana-Oana au cerut înlocuirea măsurii arestării preventive, dar acest lucru a fost respins.

Și Orianda Donca este acuzată în dosar alături de soțul ei, dar a fost eliberată pentru a se ocupa de cei cinci copii.

Cum a făcut avere milionarul Călin Donca

Milionarul din Brașov, Călin Donca, extrem de prezent în mediul online sau la emisiunile tv, unde se promova drept un milionar crescut prin propriile forțe, a fost reținut alături de soție, contabilă și o prietenă, pentru constituire de grup infracțional organizat. 

Călin Donca a făcut avere din afacerile cu panouri fotovoltaice şi a intrat de tânăr în top 500 cei mai bogaţi români. În ultimii ani, pe canalul de YouTube oferea sfaturi de afaceri pentru peste 50.000 de urmăritori. Pe mulţi dintre aceştia i-a convins să investească în proiectul său de monedă digitală, scrie Observator.

Spune că viaţa sa nu a fost mereu luxoasă: ”Eu am fost născut în Reşiţa, într-o garsonieră de 20 de metri pătraţi, 24 de metri pătraţi. Eram sătul de sărăcie. Mâncam în fiecare zi pâine şi ulei", povestea Călin Donca.

S-a apucat de afaceri de tânăr. A vândut asigurări, pensii private, s-a implicat în afaceri imobiliare. A susţinut şi cursuri de dezvoltare personală. Aşa şi-a întâlnit actuala soţie. Au cinci copii, toţi educaţi acasă. Unul dintre bolizii lui Donca a fost ridicat de DIICOT în urma perchezițiilor. 

Trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre, au fost arestați pentru 30 de zile, iar soția lui Donca a fost eliberată pentru a avea grijă de cei cinci copii. Procurorii au fost alertați de modul în care se lăuda Donca, oriunde apuca, cu averea lui obținută într-un timp scurt și parcă din nimic.

Gruparea lui Donca este acuzată de constituire de grup infracțional organizat; evaziune fiscală de 4 milioane de lei; delapidare cu consecințe deosebit de grave - 1,6 milioane de lei; înșelăciune (Donca a creat o monedă virtuală) cu consecințe deosebit de grave - 700 de mii de dolari.

Practic, Donca ar fi înregistrat operațiuni fictive în contabilitatea unor societăți, urmărind micșorarea bazei de calcul pentru impozitul pe profit și mărirea cuantumului TVA deductibile. Prejudiciul: peste 4 milioane de lei.

Comentarii Facebook