Duminica 28 Aprilie

Șoferul din Alba, care a curmat trei vieți, avea permis de 9 luni. Eduard Palco era beat turtă - FOTO


Eduard Palco, șoferul de 19 ani care s-a urcat beat turtă la volan și a omorât trei tineri în accidentul din Alba, avea permis luat acum nouă luni.

Tânărul de 19 ani, din localitatea Oiejdea, a fost arestat. El s-a urcat beat la volan și a lovit trei tineri care mergeau pe marginea drumului. Alți trei tineri au fost răniți. 

Bogdan, Patrick și Daniel au fost loviți atât de tare, încât au murit pe loc, fiind aruncați la zeci de metri de la locul impactului. Palco circula cu o viteză atât de mare, încât a oprit mașina după 200 de metri, în câmp.

Acesta avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv”, a informat IPJ Alba.

Polițiștii spun că Eduard Palco avea permisul de 9 luni.

Reamintim faptul că începând cu luna iulie 2023, un conducător auto aflat într-un caz similar celui de mai sus, de pe urma căruia rezultă decesul unei persoane, va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, fără posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere și să fie responsabili! Deciziile necugetate pot avea consecințe tragice!

Înainte de apariția Legii Anastasia, votată în memoria fetiţei de patru ani care a fost omorâtă de o şoferiţă fără permis, în 2022, chiar de Ziua Copilului, instanțele țineau cont de tot felul de circumstanțe atenuante și emiteau pedepse cu suspendare, mai ales în cazul șoferilor aflați la prima abatere. 

Conducerea sub influența alcoolului, faptă care a generat moartea unei persoane, trebuie să se situeze în pragul legal al unei infracțiunii pentru a se ajunge la condamnarea inculpatului cu executare. Dacă șoferul este sub influența alcoolului, dar în limite contravenționale – adică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge și are loc un accident mortal, atunci șoferul poate beneficia de suspendarea executării pedepsei, acest lucru rămânând la aprecierea judecătorului.

Pentru cei prinși drogați la volan, nefiind un prag al acestor substanțe în sânge, indiferent de consum, în caz de accident mortal, șoferul va ajunge după gratii.

Comentarii Facebook