Scandal între cabanieri și compania de drumuri după ce Transalpina a fost închisă. Proprietarii de hotel și pensiuni sunt revoltați


Până în primăvara anului următor, Transalpina a fost închisă de CNAIR, iar aceasta a fost suficient pentru a declașa o ceartă între cabanieri şi compania de drumuri. Astfel că hotărârea a stârnit revolta proprietarilor de hoteluri şi pensiuni, care susțin că vremea de acum este ideală de drumeţii.

Transalpina a fost închisă

Astfel că pe indicatorul care le apare în faţă turiştilor ce vor să tranziteze acum Transalpina scrie mare “Drum închis”.

Nu știu de ce s-au luat măsurile astea așa, prea devreme, probabil că s-au speriat un pic de primul polei și au hotărât să închidă pentru comoditate”, a spus o femeie.

Pe lângă asta, închiderea Transalpinei i-a dezamăgit şi pe turiştii străini. Este și cazul lui Leonard, care a venit tocmai din Germania împreună cu soţia şi cu un copil de 2 ani.

Ei sunt din Germania și au făcut concediul în Turcia și acum, din Turcia, merg înspre casă și ar vrea să treacă Vârful Păpușa ca să treacă în partea cealaltă și să meargă prin Hunedoara.

Cabanierii de la Rânca sunt foarte supărați din cauza deciziei CNAIR, care spun că le va afecta serios veniturile. Sunt de părere că Transalpina a fost închisă prea devreme, mai ales că meteorologii au anunţat vreme frumoasă în următoarea perioadă.

Aceștia au mers până sub Păpușa, au stat vreo 5 minute, nu s-au dus pe tot tronsonul, pentru că au văzut că este uscat, că drumul e perfect, de aia se circula pe el”, a spus și Constantin Pănescu, cabanier.

După ce a fost închis drumul, mai mult de jumătate din angajaţii pensiunilor din zonă au fost trimişi acasă în concediu fără plată.

Păi motivul e lipsa turiștilor, care odată cu închiderea Transalpina nu mai sunt. Mai mult de jumătate din colegi au fost trimiși acasă. Vor reveni de la 1 decembrie, odată cu începerea sezonului de iarnă”, a spus un angajat, conform impact.ro.

S-a închis circulația rutieră și pe Transfăgărășan

Începând de luni, 25 octombrie, s-a închis circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), potrivit informațiilor furnizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Luni, 25.10.2021, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” care prevede oprirea circulației pe Transfăgărășan. Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Reamintim că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei şi zăpadă), pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis ca circulaţia autovehiculelor să se menţină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)”, au spus reprezentanţii CNAIR.


Comentarii Facebook