România educată! Profesorii ardeleni au făcut chetă pentru ca o elevă să poată participa la olimpiadă


Profesorii de la o școală din Bihor au făcut chetă pentru ca o elevă să poată participa la Buzău, la cea de-a 23-a ediție a Olimpiadei Naționale de Limba Rromani.

Profesorii din comuna Dobrești, județul Bihor, au făcut o campanie de donații pentru ca eleva lor, Sena Moldovan, să participe la olimpiada națională de limba romani, iar aceasta s-a întors cu primul loc, notează Bihoreanul.

Sena nu este pricepută doar la limba romani, este bună la învățătură în general, prima din clasa ei. De altfel, toți copiii care au fost la olimpiadă sunt buni la toate disciplinele”, a spus Inspectorul școlar Ionel Cordovan.

Tânăra a mărturisit că nu se aștepta ca delegația bihoreană să fie atât de performantă. ”Sunt rezultate foarte bune, personal nu mă așteptam să ne clasăm atât de bine, ca județ. Cea mai mare surpriză este fetița de clasa a VII-a, pentru că este o copilă dintr-o familie modestă, cu părinți cu o posibilitate financiară destul de limitată”, a declarat Cordovan.

Dintre cei șase elevi bihoreni calificați, cinci s-au întors acasă cu premii, inclusiv două premii întâi.

Pentru ca Sena Moldovan să aibă toate cele necesare pentru deplasarea la Buzău, inclusiv îmbrăcăminte, profesorii și oameni din comunitatea din Dobrești au făcut chetă, strângând bani pentru a o ajuta.

O altă olimpică, Marinela Muntean (Foto), a mărturisit că mama ei nu a fost deloc la școală, tatăl ei are doar patru clase, dar totuși o încurajează să învețe și se străduiește să nu-i lipsească nimic.

marinela-muntean-29042024.jpg

Comentarii Facebook