Miercuri 24 Aprilie

Preot din Ardeal, oprit de la slujire după un derapaj în timpul unei predici: „Să aveți grijă ce votați și pe cine votați”


Un preot din Sibiu a fost oprit de la slujire după ce în timpul unei predici a avut un derapaj. Mitropolia Ardealului spune că faţa bisericească suferă de o boală gravă şi urmează tratament, acesta fiind și motivul derapajului său.

Pe 1 ianuarie, părintele David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, i-a certat pe enoriaşii care nu şi-au plătit pomelnicele, spunând că astfel va fi greu să plătească facturile la utilităţi, altfel, i-a ameninţat el, va refuza să le mai pomenească numele în continuare, notează Observator.

Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim, curentul era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, la revederci. Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru care e, îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte d-ălea. Gândiți-vă foarte bine că mi-e greu și mie", a spus părintele Stoica în timpul slujbei.

În urma apariţiei fragmentului pe un cont de Facebook, Mitropolia Ardealului s-a sesizat şi l-a oprit pe părinte de la slujire, susţinând că acesta este sub tratament, pentru că suferă de cancer. 

Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări:

1. Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

2. Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează;

3. În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial", se precizează într-un comunicat de presă.

Comentarii Facebook