Povestea gospodarului din Mureş care şi-a transformat curtea într-o fermă de cerbi lopătari. Locul se poate vizita gratuit


Curtea unui gospodar din județul Mureş s-a transformat în fermă pentru cerbi lopătari. Situată la o distanţă de 20 de kilometri de Târgu Mureş, ferma adăposteşte animale, păsări domestice și 10 exemplare de cerb lopătar. Animalele sunt deținute legal de fermier, iar locul poate fi vizitat gratuit de oricine dorește să petreacă timp în natură.

Ferma se află la 20 de km de Târgu Mureș

Povestea a început într-o localitate din județul Mureș cu o singură pereche de cerbi lopătari. Animalele sunt aduse din Canada și au fost cumpărate de la un prieten din Lipova. Acum sunt cinci femele și puii lor, în total 10 exemplare.

Cerbii se bucură de un spațiu natural generos în centrul căruia se află un lac cu pești, care este înconjurat de multă verdeață. Jozsef spune că cerbii sunt ușor de întreținut, nu au avut probleme de sănătate și mănâncă pe săturate toată ziua.

Sunt hrănite cu cereale, fân, lucernă și delicatese, cum ar perele și merele.

Mare iubitor de animale, omul are în bătătură, pe lângă lopătari, mai mulți cai, gâște și câini de rasă.

Oamenii pot vizita ferma de cerbi

Oricine dorește să viziteze locul o poate face, în prezența proprietarului, care poate fi contactat pe pagina personală de Facebook.

O zi petrecută în natură alături de animale ne face să uităm de problemele cotidiene”, spune Balogh Jozsef, mai ales în această perioadă de pandemie.

În aceeași curte, bărbatul a făcut și un muzeu, unde regăsim costume vechi ale husarilor, o caleașcă, dar și alte piese reprezentative ale cavaleriei din secolul al XV-lea.


Comentarii Facebook