Poliția a oferit o reacție oficială în cazul copilului ucis de tată, la Alba: Nu a fost o stare de pericol iminent


Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt IGPR, a spus că în cazul bebelușului ucis duminică de tată, în Alba Iulia. nu au fost indicii privind o stare de pericol iminent.

Acum, post eveniment, având tot tabloul conturat, cu siguranță altele sunt concluziile care pot fi trase însă analiza, ar trebui puțin axată și pe datele existente la acel moment al sesizării, datele transmise de către familie și datele culese de polițiștii care au intervenit la fața locului. Din datele transmise de colegii de la IPJ Alba, cazul a fost coordonat de un ofițer cu funcție din cadrul Poliției Alba Iulia.

Au fost derulate activități permanent de la momentul sesizării”, a spus purtătorul de cuvânt IGPR.

În momentul în care s-a produs tragedia nu a existat nici un semn că toată situația ar putea fi de fapt un pericol iminent, au mai spus oficialii.

Datele de la acel moment, potrivit IPJ Alba, nu au relevat o stare de pericol iminent la acel moment, iar în toate mesajele transmise de către bărbat, mamei bebelușului nu transmitea vreo amenințare.

După fiecare intervenție, polițiștii analizează modul de intervenție, ce s-a făcut bine, ce se putea face mai bine. Cu siguranță vor fi și niște concluzii ulterioare. Dacă ne referim fix la acel moment, înainte de intervenție, conform legii 192, polițiștii pot interveni în forță. În ceea ce privește acest caz nu existau indicii unde se afla acest bărbat”, a declarat Georgian Drăgan.

Polițiștii au așteptat 4 ore până când au spart ușa apartamentului, unde tatăl locuia în chirie, după ce proprietarul, un bărbat din Turda, le-a spus că nu e de acord. În cele din urmă, la ora 5, ușa tot a fost spartă, pentru că proprietarul nu a putut să o deschidă, fiind închisă din interior. 

Comentarii Facebook