O poștăriță a furat banii de pensii de la un sat întreg. Bătrânii i-au dat și bani împrumut


O poștăriță a pus mâna pe aproape 300.000 de lei din pensiile, alocațiile și economiile a zeci de bătrâni dintr-o comună din Maramureș.

Oamenii din comuna Oncești au rămas fără pensii și a profitat și de naivitatea unora, cerându-le bani împrumut. De la o femeie de 85 de ani, poștărița a luat 20.000 de lei, fără a-i fi milă că fură de la o persoană imobilizată în scaunul cu rotile.

A venit să-i dau o sută de milioane şi o zis să-i dau şi 50 că are nevoie pentru ceva proiect şi să-i mai dau încă 50 că o văzut că am. A zis că îmi dă banii la Sfântul Ilie şi acum nu mai răspunde la telefon. Abia am de pâine și de lapte și să-mi cumpăr puțină drojdie”, spune acum păgubita

Oamenii spun că fiul suspectei ar avea probleme cu jocurile de noroc și acolo ar fi pierdut toți banii.

Matei Godja, primarul din Oncești, a declarat că ”acei bani sunt ai unor oameni oropsiţi de soartă şi îi aşteaptă pentru pâinea cea de toate zilele. Dacă o persoană e într-o funcţie, nu trebuie să-şi însuşească banii cetăţenilor”.

Poliția a declanșat o anchetă. ”În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 48 de ani din Oncești și-ar fi însușit în cursul anului 2022 sume de bani reprezentând pensii și alocații de la mai multe persoane de pe raza comunei".

Sursa: Știrileprotv.ro

Comentarii Facebook