METEO: Temperaturile maxime vor trece de 20 de grade. Cum va fi vremea în Cluj-Napoca?

Meteo. Primăvară capricioasă în zilele ce urmează! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în următoarele două săptămâni temperaturile maxime vor depăși 20 de grade, dar acestea vor alterna cu perioade mai reci, de 12-15 grade.

Meteo. Vremea în Transilvania, în următoarele două săptămâni

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât normal la debutul intervalului, atât ziua când vor fi în medie 10 - 13 grade, dar în special noaptea, cu minime negative în mare parte a regiunii; apoi temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite perioadei din an, cu maxime de 15 - 19 grade şi minime de 2 - 6 grade. Apoi, estimările prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15 - 20 de grade) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11 - 14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0 - 5 grade. Până în data de 2 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar pe spaţii restrânse urmând a ploua în general slab. Ulterior, probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi vor fi perioade în care se pot acumula local cantităţi de apă moderate sau însemnate.

Meteo. Vremea la munte, în următoarele două săptămâni

La munte, până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1 la 4 grade şi noaptea -8 la -3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4 - 10 grade şi minime de -4 la 2 grade. Ulterior, până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale cu zile mult mai reci. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Meteo. Vremea la Cluj-Napoca, în următoarele două săptămâni

meteo.jpg


Comentarii Facebook