Miercuri 6 Iulie

METEO. Cod galben de ploi, vijelii şi ninsori în mai multe judeţe din ţară


Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, cod galben pentru pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv județul Cluj. 

Potrivit informării meteo, 20 de județe se vor afla sub Cod galben de ploi și vânt puternic, cu rafale de 75 km/oră, iar de sâmbătă, vremea se răcește. Informarea meteo este în vigoare de joi ora 12:00 până sâmbătă, 2 aprilie, ora 21:00 și anunță că, în cea mai mare parte a țării, va ploua mai ales sub formă de aversă. 

ANM a emis și o alertă Cod galben pentru intervalul joi, 31 martie ora 18:00 - sâmbătă, 2 aprilie, ora 21:00. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20-40 l/mp.

În jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50-70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h.

Alerta vizează județele Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și Brăila, notează Antena 3. 

Comentarii Facebook