Joi 15 Aprilie

METEO. Avertizare Cod Portocaliu de viscol și atenționări Cod Galben de ger, polei și ninsori în mai multe zone ale țării


Vremea se răcește accentuat, va fi viscol în zonele montane înalte și ninsori și polei în restul regiunilor.

Cod galben de vreme rea în județul Cluj

Avertizarea de cod galben este valabilă de joi, 11 februarie, de la ora 12:00, până luni, 15 februarie, ora 10:00.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă vor coborî sub -20 de grade Celsius.

Maximele pe timp de zi vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Pe parcursul zilei de joi, 11 februarie, și în noaptea de joi spre vineri vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi, apoi predominant ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud și vest.

În Transilvania, dar și în Moldova, Muntenia, Dobrogea, Maramureș și la munte, ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.


Comentarii Facebook