Duminica 28 Aprilie

Medicii din Aiud au trimis acasă un copil în dureri pe motiv că „e doar speriat”. Ajunși la Cluj, părinții au aflat că are clavicula ruptă


O mămică îi acuză pe medicii de la Spitalul Municipal Aiud că nu și-ar fi dat seama că fiul ei de nici doi ani are clavicula ruptă.

Aceasta menționează că și-a dus băiatul la spital în dureri crunte, însă personalul medical l-ar fi consultat și trimis acasă doar cu analgezice, pe motiv că ,,nu are nimic, e doar speriat”.  Femeia a decis să mai ceară o părere și s-a îndreptat spre Cluj, unde medicul a informat-o imediat că fiul ei are clavicula fracturată.

„Băiețelul meu (1,7 luni) cade de la înălțimea de un metru. Observ că este ceva grav plângea deja de 15 minute. Discut cu o prietenă medic și decid că cel mai ok este să mergem la spital (în acea zi eram doar eu și băiețelul meu acasă deci asta a fost prima soluție) spitalul din Aiud.

Băiețelul a fost consultat de trei medici (pediatru, ortoped și, cred, medicul de gardă). Mi s-a spus că nu are nimic e doar speriat. Consultul a constat în pipăitul copilului umăr, spate, cap, nicio radiografie, niciun consult ortopedic mai amănunțit. Nici nu știam dacă copilul meu poate să stea pe picioare.

Am plecat acasă cu recomandare: Nurofen și să urmărim evoluția. Mi-am sunat soțul să vină urgent acasă, într-o oră am fost în Cluj deoarece eu vedeam că băiețelul meu nu e ok. Verdict: TCC – ușor, fractură de claviculă. Menționez că medicul ortoped de la Cluj mi-a arătat în primele 5 secunde unde se vedea că este fracturată clavicula. Sunt revoltată și nu îmi vine să cred cum în 2023 poate exista atâta indiferență.

Cum să fiu trimisă acasă cu un copil mai mult leșinat care plânge de durere cu clavicula fracturată. Cum medicii care au rolul de a vindeca și de a salva vieți sunt efectiv ignoranți, indiferenți, plictisiți și fără chef (nu vreau să generalizez, avem medici excepționali în țara asta oameni empatici, răbdători, blânzi și bine pregătiți).

Spre norocul nostru noi am avut posibilitatea să ne deplasăm în alt județ să facem mai multe analize amănunțite. Sunt șocată, bulversată și în același timp extrem de supărată.Rușine să vă fie!”, a povestit mama băiatului într-o postare de pe o rețea de socializare.

Părinții vor depune o sesizare la spitalul din Aiud mâine, pentru ca instituția să poată demara o anchetă, informează Observator.ro


Comentarii Facebook