Locul din Ardeal unde florile cresc pe muzică simfonică: „Nu le plac manelele”


Aproape 100 de mii de flori se dezvoltă armonios pe muzică clasică în sera de la Homorog, în Bihor. Aici, 24 de ore din 24 răsună acorduri de muzică simfonică. Sunt studii ce arată că florile cresc mult mai repede şi înfloresc mai bine în acest fel.

Mai multe experimente științifice au scos în evidență faptul că muzica simfonică influențează modul în care se dezvoltă plantele.

Florilor le face foarte bine. Par mai sănătoase, bobocii se deschid mult mai frumos, mult mai repede şi sunt permanent înflorite. Vorbim cu ele. În fiecare dimineaţă când intrăm în serele cu flori, le vedem frumoase, zâmbitoare şi ne dă şi nouă o stare de bine", a declarat Călin Chişe, horticultor, pentru Antena 3 CNN.

Călin Chişe şi-a transformat pasiunea pentru flori într-o afacere cu cântec încă de acum 10 ani. Acum trăieşte, el şi familia lui, din acest business. De la 100 de plante cât a avut inițial, a ajuns la 100.000.

Florilor nu le plac manelele. Din ce am observat, le place Beethoven, Mozart. Le mai place şi muzica anilor 90", a mai explicat horticultorul.

Vânzările merg din plin, mai ales în această perioadă de primăvară. Preţurile pornesc de la 3 lei, când vine vorba de crăițe, panseluțe sau petunii pitice și pot ajunge până la 40 de lei în cazul muşcatelor curgătoare.

Comentarii Facebook