Livada unde turiştii pot mânca atâtea mere câte poftesc, dacă ajută la cules. Proprietarul: „Mă consider câștigat”


Într-o livadă de meri din Bistriţa-Năsăud oricine vrea să ajute la cules este binevenit. Doritorii pot mânca câte mere poftesc în timpul programului de lucru şi pot lua fructe acasă la preţuri mult mai mici decât în magazine. Şi proprietarul livezii se consideră câştigat. 

Este sezonul culesului de mere, iar livada din Bistriţa s-a umplut de vizitatorii puşi pe treabă încă de la primele ore ale dimineţii. 

Am venit să strângem mere, cât să avem pentru la iarnă. Mi se pare super ideea, poţi să îţi alegi şi îţi iei practic ceea ce vrei”, spune un client. „Îmi aduc aminte, când eram copil, strângeam mere frumoase. Si astea sunt foarte frumoase si tocmai de accea am venit să ajutăm la cules şi să ne ajutăm şi pe noi, să avem şi noi mere pentru la iarnă, ca să nu trebuiască să cumpărăm de la magazine”, mai declară un client. 

Vremea capricioasă de anul acesta a afectat producţia, iar date fiind pierderile, proprietarii nu îşi mai permit să apeleze la zilieri. 

Motorina e scumpă, e aproape 9 lei, faţă de anul trecut e aproape dublu. Soluţiile s-au scumpit cu undeva la 80 la sută. Din păcate pentru noi şi din fericire pentru oameni nu se revăd majorările astea de preţ în produsul  final, faţă de anul trecut”, spune proprietarul Andrei Pântea, potrivit Observator. 

Proprietarul se consideră câştigat

Proprietarul se bucură că nu rămâne cu producţia neculeasă, iar vizitatorii, de fructe gratis şi de o zi în aer liber.

Anul trecut am venit prima dată, la cules de mere, după care a fost în primăvară culesul de cireşe şi acum, din nou. Este o zi petrecută în natură, la ţară, pe un domeniu agricol, este extraordinară ideea”, spune o bistrițeancă. 

Livada mai poate fi vizitată până la finalul lunii octombrie.

Sursa foto: lovedeco.ro


Comentarii Facebook