Într-un oraș ardelean bananele au ajuns la a treia recoltă. Sera domnului Nelu te poate „teleporta” într-o pădure tropicală - FOTO


Un antreprenor din Ardeal a surprins cu producția sa de banane. Fructele delicioase din sera domnului Nelu sunt deja la a treia recoltă.

Ciorchinii sunt atât de grei încât se rup sub propria greutate. Proprietarul serei din Alba Iulia, domnul Nelu, spune că încearcă să-i lege pentru a nu cădea însă nu reușește tot timpul.

Un astfel de ciorchine plin cu banane s-a rupt recent și a fost pus la copt ca pe vremuri, la loc întunecos și răcoros, relatează Alba24.ro.

Plantele au fost cumpărate acum circa doi ani de la o florărie din Cluj-Napoca

Unii doresc să cumpere “banane de Alba”, alții vor să viziteze sera, iar o învăţătoare din Arad chiar ar vrea să vină cu un grup de copii în vizită. Sera domnului Nelu din Alba Iulia te poartă într-o poveste fantastică. Intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu zice mare lucru, te "teleportează” într-o pădure tropicală în miniatură.

Doi bananieri imenși, de peste 6 metri fiecare, înconjurați de lămâi, portocali, smochini, toți cu roade pe crengi. Plantele au fost cumpărate acum circa doi ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale.

Domnul Nelu nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, dar mare iubitor de natură și de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră și le-a dat zilnic ce trebuie: apă, căldură și îngrijire.

uite2.jpeg

Comentarii Facebook