Incendiu în Bistrița-Năsăud. Pompierii nu au reușit să ajungă până la fața locului


Pompierii din Bistrița-Năsăud au intervenit, miercuri 9 februarie, la un incendiu izbucnit din pricina unei afumătoare. Incendiul s-a extins la una dintre locuințele din apropiere. Acțiunea a fost una dificilă, deoarece, din cauza drumului acoperit cu zăpadă, autospecialele de intervenție nu au putut ajunge până la fața locului.

Incendiu a izbucnit în localitatea Maieru, de la o afumătoare, flăcările extinzându-se mai apoi și la o magazie plină cu lemne cu o suprafață de 40 de metri pătrați, dar și la o locuință cu suprafața de 70 de metri pătrați.

Incendiul violent le-a dat bătăi de cap pompierilor, care nu au reușit să ajungă până la locul propriu-zis al incendiului din cauza drumului plin de zăpadă din fața casei. În aceste condiții, pompierii au întins furtunurile pe o distanță de aproape 300 de metri. 

Echipajele de pompieri militari și voluntari nu au putut ajunge până la locul solicitării cu autospecialele de intervenție din cauza impracticabilității drumului (acoperit de zăpadă) și au fost nevoiți și realizeze dispozitivul de intervenție pe o lungime de circa 200-300 m”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii au găsit la locul solicitării un bărbat, proprietarul casei, care prezenta arsuri la nivelul feţei, la o primă evaluare de gradul II şi III, conştient”, au declarat reprezentanții ISU Bistriţa Năsăud.

Bărbatul a fost stabilizat de către echipajul de prim ajutor SMURD și a fost evacuat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

Incendiul este localizat și se lucrează pentru descoperirea si lichidarea focarelor ascunse, precum și pentru înlăturarea efectelor produse de incendiu”, a mai precizat  ISU Bistrița-Năsăud.


Comentarii Facebook