Duminica 28 Aprilie

Încă 30 de zile de arest pentru socrii lui Cătălin Cherecheș! Decizia este definitivă


Socrii fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, vor rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Decizia este definitivă și a fost luată joi, 7 decembrie de Curtea de Apel Mureş.

“În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) rap. la art. 204 alin. 7 – 9 şi art. 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva Încheierii penale nr. 66/DL din data de 4 decembrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 6425/102/2023 şi menţine încheierea penală atacată.

În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura soluţionării prezentei contestaţii”, se arată în hotărâre.

Propunerea de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile a fost formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ DNA Cluj, în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi încercat să ofere o sumă de bani unei judecătoare pentru a obține pronunţarea unei soluţii favorabile în dosarul de corupţie care îl viza pe ginerele lor.

Reamintim că pe 25 octombrie, soacra lui Cherecheș a contactat-o pe mama judecătoarei, Georgiana Rodica Fărcaș Hîngan, oferindu-se să cumpere o afacere pe care femeia o avea în Mureș. Ar fi fost dispusă să plătească între 50.000 – 100.000 de euro dacă ar fi dat o sentință mai blândă în cazul lui Cătălin Cherecheș, judecat într-un dosar de corupţie.

Ulterior, soacra edilului din Baia Mare a fost prinsă în flagrant, într-un restaurant din Cluj-Napoca.

Socrii fostului primar din Baia Mare se află în arest preventiv de pe data de 9 noiembrie.


Comentarii Facebook