Imagini AERIENE cu lucrările de pe Transalpina de Apuseni, drumul care traversează Munții Trascău - VIDEO


Ardelenii vor avea parte de un nou drum specialculos, după finalizarea lucrărilor de pe drumului județean 107I, supranumit ”Transalpina de Apuseni”.

Acum se lucrează între kilometri 17 și 42.

Am început să asfaltăm de la km 17. într-o primă fază, vom asfalta 3,5 km și ne pregătim în continuare să asfaltăm până la km 25, adică pâmnă la Ponor”, a declarat Cristian Panea, directorul firmei care face lucrările, citat de ziarulunirea.ro.

Sunt foarte bucuros că am reușit să deblocăm acest proiect foarte important pentru Consiliul Județean și pentru județul Alba. Practic este cea mai mare investiție de acest gen pe un drum județean din România. Astăzi am reluat asfaltarea începând de la km 17 și vom merge până la km 42. Suntem pregătiți ca în perioada imediat următoare să asfaltăm cu stratul de binder 25 de kilometri din lotul 1, până în apropiere de Ponor”, a declarat și vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Lucrările pe lotul 1 vor fi finalizate în acest an.

Zilnic turnăm undeva la 1.000 de tone și încercăm să creștem cantitatea pe parcurs, în funcție de vreme. Lotul 1 va fi terminat 100% anul acesta, iar pe lotul 2 s-a dat ordinul de începere și de mâine ne putem apuca de lucru. Perioada de finalizare va fi puțin mai lungă deoarece avem de realizat 14 poduri, însă din calculele pe care le-am făcut împreună cu constructorul o să finalizăm aproape 80% din lotul 2 până la finalul acestui an”, a spus Hațegan.

În Aiud, se lucrează din greu pentru ca lucrările la cei 4 kilometri din intravilanul orașului să fie finalizați până la sfârșitul lunii iunie.

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe acest lot au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră (strat de fundație din balast, strat de piatră spartă, strat de legătură din mixtură asfaltică), podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor, lucrări de consolidări (fundație adâncită de parapet).

Comentarii Facebook