FOTO - Anchetatorii clujeni au început analizarea avionului care s-a prăbușit în Colibița. Pilotul care și-a pierdut viața, un cunoscut afacerist


Anchetatorii clujeni au început să analizeze avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit în Lacul Colibița duminică, 28 august, pentru a descoperi cu exactitate cauza accidentului cumplit în care pilotul și-a pierdut viața. 

Avionul ușor care s-a prăbușit duminică în Lacul Colibța, județul Bistrița-Năsăud, a fost luat „la puricat” de anchetatorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, potrivit bistrițeanul.ro. Acesta a fost dus la aerodromul din Bistrița, care a fost împânzit de către anchetatori ce verificau avionul centimetru cu centimetru pentru a aduna probe și a scoate la iveală ce a dus la această tragedie, mai scrie publicația citată. 

ancheta avion cluj.jpeg

Pilotul, care și-a pierdut viața, un cunoscut om de afaceri în Bistrița

Pilotul care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de la Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud, era afaceristul Marius Ionașcu. Marius Ionașcu avea 65 de ani și deținea o firmă de aparate de aer condiționat, notează bistriteanul.ro.

Potrivit sursei citate, afaceristul era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ. În anul 2016 obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultra-ușoare. Marius Ionașcu a decolat, duminică, 28 august, de pe Aerodromul din Unirea. Alături de el s-a aflat la bordul avionului un cetățean german,

Avionul a fost văzut de mai mulți localnici zburând la o distanță foarte mică deasupra apei Lacului Colibița. Din imaginile surprinse de martori se poate observa cum avionul s-a prăbușit în apă, rupându-se în mai multe bucăți. Pasagerul a ieșit singur din apă și dacă inițial a refuzat să fie transportat la spital, s-a răzgândit în urma unui atac de panică.

Vezi și: VIDEO - Imagini filmate de pe mal cu momentul în care s-a prăbușit avionul în lacul Colibița. Pilotul a murit

Marius Ionașcu a fost scos din apă inconștient de către martori, iar un paramedic aflat în timpul liber a început să-l resusciteze până la sosirea ajutoarelor. În ciuda eforturilor depuse de medici, decesul afaceristului a fost declarat după aproximativ 2 ore de resuscitare.

Citește și: Povestea pompierului care a încercat să-l resusciteze pe pilotul avionului căzut în Lacul Colibiţa: „Tu poți să faci diferența dintre viață și moarte”

Sursa foto: Bistrițeanul.ro


Comentarii Facebook