Luni 5 Decembrie

VIDEO - Imagini filmate de pe mal cu momentul în care s-a prăbușit avionul în lacul Colibița. Pilotul a murit


Un avion s-a prăbușit în lacul Colibița, duminică, 28 august, în jurul orei 12.00.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. - elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Citește și: FOTO - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud. Pilotul a fost scos în stare de inconștiență

Avion prăbușit în lacul Colibița - Pilotul a fost scos din carlingă inconștient

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

În avion era și un pasager, cetățean german, în vârstă de 45 de ani, care a ieșit singur din aeronava constient și stabil. Acesta prezenta ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital. 

Avion prăbușit în lacul Colibița - Pilotul a murit, în ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării. ISU BN

Pasagerul german, prezintă un ușor atac de panica și va fi evacuat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale. Este stabil hemodinamic și respirator, prezintă ușoare excoriații.

Comentarii Facebook