Doi elevi de 16 ani de la Colegiul Reformat din Târgu Mureş, înjunghiaţi la petrecerea de după balul bobocilor


Doi elevi în vârstă de 16 ani au ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la UPU SMURD Târgu Mureș, după ce au fost înjunghiați la o petrecere organizată într-un club din oraș cu ocazia balului bobocilor la Colegiul Reformat. 

Coordonatorul UPU SMURD Târgu Mureş, dr. Maria Salanţa, a declarat că cei doi adolescenți nu au suferit leziuni critice dar au fost internați pentru a rămâne sub supraveghere medicală. „Au fost aduşi în cursul nopţii, în jurul orei 0,20, doi adolescenţi de 16 ani, heteroagresiune, plăgi înţepate cu cuţit, unul dintre ei a fost înţepat în zona feţei şi umărului, iar celălalt în zona abdominală. Nu sunt leziuni critice, dar au fost internaţi pentru supraveghere la chirurgie pediatrică amândoi”, a precizat dr. Maria Salanța. 

La petrecere au fost invitați adolescenți violenți care aveau reputație de bătăuși 

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș, agresiunea s-a produs într-un club din Târgu Mureș, unde era organizată o petrecere pentru balul bobocilor, totul fiind organizat de adolescenții participanți, fără ca profesorii să aibă vreo implicare. 

În urma discuţiilor avute cu directorul adjunct de la Liceul Romano-Catolic, Tamasi Zsolt, am fost informat că, în cursul zilei de ieri, a avut loc balul bobocilor, iar după masă a avut loc petrecerea la un club. Nu a fost organizată de unitatea de învăţământ sau de asociaţia de părinţi, iar la această petrecere copiii au fost violenţi, unii dintre ei au fost răniţi”, a declarat inspectorul școlar general Sabin Pășcan, notează Digi24. 

Dar situaţia lor este sub control, în acest moment fiind sub atenta supraveghere a medicilor. Astăzi, la ora 13:30, am convocat conducerea Liceului Teoretic 'Bolyai Farkas' (în cadrul căruia funcţionează Colegiul Reformat) la o discuţie la Inspectoratul Şcolar”, a mai declarat acesta.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş nu a prezentat încă un punct de vedere oficial.

Sursa foto: Derzsi Elekes Andor - Wikipedia

Comentarii Facebook