De la nuntă la spital! Invitaţii au făcut toxiinfecţie alimentară de la mâncarea unui restaurant luxos din Ardeal


După ce au petrecut, au băut și au mâncat împreună, invitații unei nunți din Ardeal au ajuns la spital, tot împreună, cu toxiinfecție alimentară. 

Incidentul a avut loc în Târgu Mureș, la un restaurant de lux, unde mai mulți nuntași au avut stări de rău după ce s-au delectat cu preparatele de la nuntă, cinci dintre aceștia ajungând la spital, în timp ce ceilalți s-au tratat acasă. 

Astfel, nunta a ajuns să nu fie o amintire prea plăcută, nici pentru miri, dar nici pentru nuntași care au început să aibă amețeli și stări de vomă imediat după ce au mâncat. 

Este vorba de cinci pacienţi care s-au prezentat în serviciul de urgenţă, în cursul nopţii, cu simptomatologia unei toxiinfecţii alimentare, deci greţuri, vărsături şi un sindrom diareic, stabili hemodinamic şi respirator”, a declarat Vlad Nekula de la UPU Mureș pentru observatornews.ro

Deşi au început să se simtă din ce în ce mai rău, cei mai mulţi dintre invitaţi nu au dorit să-şi încheie petrecerea la spital. Oamenii au cerut ajutorul medicilor de familie pentru a fi trataţi acasă.

Avem o suspiciune de focar de toxiinfecţie alimentară. E în curs de desfăşurare o anchetă epidemiologică.  Lucrurile sunt în dinamică. Pot evolua. Noi deocamdată ştim doar de cele cinci cazuri.”, a afirmat Iuliu Moldovan, director DSP Mureş pentru sursa citată. 

Autorităţile au deschis deja o anchetă şi urmează să stabilească ce a dus la îmbolnăvirea invitaţilor.


Comentarii Facebook