Sambata 1 Octombrie

Cum arată microbuzele electrice ce vor străbate centrul istoric al Sibiului? - VIDEO


Cinci microbuze electrice vor circula pe „Linia Verde” de transport public, în centrul istoric al Sibiului. Acestea vor fi dotate cu Wi-Fi gratuit și rampe pentru persoanele cu handicap.

minibuze-electrice-centru-istoric-sibiu-714549.jpg

Mașinile sunt echipate cu motoare produse de către compania BMW ce oferă o autonomie de 160 de kilometri, la o încărcare completă a materiei. Autobuzul are 24 de locuri, 10 scaune și alte 14 în picioare, este dotat cu computer de bord, ecrane de informare și camere de supraveghere, în interior și în exterior, conform Turnul Sfatului.

Traseul Liniei Verzi urmează inelul central, iar frecvența de circulație va fi de 8 minute la orele de vârf și 12 minute în restul zilei. Autobuzele vor circula zilnic între orele 07:00 și 23:00.

Putem să ne punem în circulație mai repede decât prevăzut, în luna august. Până atunci, societatea de transport public se va ocupa de înmatricularea lor și pregătirea pentru circulația pe traseu. De asemenea, vom supune aprobării Consiliului Local traseul, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu mașina personală în zona centrală și sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de mașinile parcate”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.


Comentarii Facebook