Clipe de groază într-un sat din Mureș! Oamenii s-au trezit cu ursul în curte, în plină zi. Un bărbat s-a urcat pe stâlp ca să scape cu viaţă


Momente de panică într-un sat din Mureș! Un urs uriaş s-a plimbat prin curţile oamenilor luni, în plină zi, în căutare de hrană. Un bărbat a dat nas în nas cu animalul pe stradă. Ursul s-a oprit pentru câteva clipe, l-a măsurat din priviri, după care şi-a continuat drumul. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. 

Ursul şi-a început periplul din Ghindari în miez de zi. A trecut din curte în curte şi a sărit gard după gard, în căutare de hrană. O femeie era acasă, cu nepoții, când animalul flămând i-a intrat în curte.

Eram la bucătărie să mâncăm cu copiii şi o dată a zburat ceva şi ursul a fost. A intrat prin grădină şi a fost ursul. În viaţa mea nu am văzut aşa ceva ca acum, ce mare a fost.”, a spus femeia pentru Observator.

Bărbatul care a dat nas în nas cu ursul s-a speriat cumplit şi s-a urcat pe un stâlp, de unde l-a filmat. Disperaţi, mulţi săteni au sunat la 112 şi au început să facă gălăgie pentru a alunga animalul. Specialiştii spun că animalul era cel mai probabil rătăcit şi că, de obicei, nu atacă în plină zi. Dacă ursul va continua să coboare în localitate, autorităţile vor lua în calcul varianta relocării sau chiar a împuşcării acestuia, notează sursa citată.

Este vorba de un urs adult, de peste 200 de kg, într-o condiţie foarte bună. Chiar dacă ar veni să atace animale domestice  nu ar face asta în timpul zilei şi era clar pe comportamentul lui că încerca să păstreze o distanţă faţă de oameni, era speriat, alerga, şi până la urmă a şi ieşit din intravilan”, explică Domokos Csaba - biolog, pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook