Ce ce folosea primarul fugar, Cătălin Cherecheș, un telefon ieftin. Aparatul a fost găsit de poliție asupra lui


Primarul Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, având la el mai multe documente, mii de euro cash, dar și un telefon foarte ieftin.

Edilul fugar folosea un model Nokia 150, din 2023, ce poate fi cumpărat cu 200 de lei. Se pare că astfel de dispozitive sunt preferate de interlopi, deoarece au terminale simple, nu ca cele de la iPhone-uri sau Android, scrie Antena3 CNN.ro. Telefonul cu memorie RAM de 4 MB, 2G și Dual SIM este folosit uneori de dealerii de droguri, pentru a-și desfășura afacerile "în tihnă". 

Mai mult, cu o baterie de lungă durată, terminalul Nokia este numai bun de folosit în timpul unei asemenea ”evadări”. De asemenea, este cunoscut faptul că infractorii preferă terminale simple, nu cele mai noi iPhone-uri sau Android. Pe lângă acest tip de telefon, Cătălin Cherecheș a mai luat cu el 3.000 de euro și patru documente de identitate, potrivit Gândul.ro.

Traficanții de droguri din Marea Britanie cumpără de obicei modele Nokia vechi, de exemplu 8210, deoarece pot fi urmărite mai greu de autorități: ”Pot avea încredere într-un Nokia vechi”, a declarat unul dintre acești indivizi, potrivit Vice.

Telefonul perfect pentru buzunar, lansat în 1999, nu are Bluetooth, conectivitate sau wi-fi – ceea ce înseamnă că nimeni nu te poate spiona prin el – dar e echipat cu tehnologie infraroșu, care permite transferul rapid de informații când dealerii trebuie să-și schimbe telefonul. Are și o baterie care ține super mult, lucru foarte util atunci când îți petreci majoritatea timpului sunând clienți ca să-i întrebi unde au parcat.

Nokia 8210, telefon popular în închisori

A fost dezvăluit la a 30-a aniversare a brandului de fashion Kenzo din Paris și a fost cel mai mic și mai ușor Nokia lansat vreodată. A devenit un telefon popular în închisori, pentru că vizitatorii îl puteau transporta cu ușurință în anus.

Un dealer din Handsworth, Birmingham spune: ”Am trei telefoane Nokia 8210 și am înțeles că pot avea încredere în ele, spre deosebire de iPhone și telefoanele astea noi, prin care poliția te poate găsi foarte ușor”.

Comentarii Facebook